Belföld

Jégeső, heves zivatar, felhőszakadás jöhet

Felhoszakadas(210x140).jpg (Array)
Felhoszakadas(210x140).jpg (Array)

Két megyére narancssárga, tizennégy megyére citromsárga figyelmeztető jelzést adott ki a meteorológia hétfő délutánra, estére.

Heves és Szabolcs-Szatmár Bereg megyére narancssárga figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délutánra, estére. Ez azt jelenti, hogy heves zivatar, felhőszakadás valószínű a térségben. Az ország többi megyéjében is hasonló idő várható, kivétel három megye (Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Vas megye). Az intenzív záporok, zivatarok miatt egyszerre 25-30 milliméter csapadék is eshet (a narancssárgával figyelmeztetett terülteken pedig 50 milliméter is).

Jég is jöhet

Hétfőn a Dunántúl keleti felén és a keleti országrészben, kedden pedig bárhol kialakulhat zivatar, jelentős mennyiségű csapadékkal esetleg szélerősödéssel (40-60 km/h) ill. kisméretű jéggel. Helyenként felhőszakadás (25-45) is valószínű.
Hétfőn délután, este keleten, északkeleten egy-egy heves zivatar is létrejöhet nagyobb méretű jéggel (akár 2 cm körüli vagy fölötti jégátmérővel) és károkozó (> 80-90 km/h) szélrohammal.

Hétfőn és kedden a Dunántúl délnyugati részén a tartós, ismétlődő csapadék miatt területi átlagban is lehullhat 20 mm-t elérő csapadék.

Ilyen hőmérséklet várható péntekig

Keddenmég sokfelé kell számítani esőre, záporra, keleten, északkeleten zivatar is és a Dunántúlon feltámad az északnyugati szél. Az Idokep.hu szerint napközben 15-22 fokra készülhetünk.

Szerdán a középső és a keleti tájakon várható még eső, zápor, esetleg zivatar, eközben nyugat felől már felszakadozik a felhőzet. A Dunántúlon viharossá is fokozódhat az északnyugati szél. 13 és 20 fok között alakulnak a maximumok.
Csütörtökön és pénteken szárazabb idő valószínű, és a szél is veszít erejéből. A nappali felmelegedés fokozatosan erősödik, pénteken már ismét 20-25 fokot mérhetünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik