Belföld

Harrach Péter szembemegy a KDNP-vel

Harrach (Array)
Harrach (Array)

Harrach Péter szerint alapvető emberi kötelezettség a menekültek befogadása, de különbséget kell tenni megélhetési bevándorlók és menekültek között.

Harrach Péter a Magyar Hírlapnak adott interjújában elmondta: Európa nem tudja befogadni a világ minden részéről a jobb élet reményében érkezőket. A tapasztalatok szerint a különböző kultúrák nehezen vagy egyáltalán nem tudnak integrálódni – tette hozzá.

“A hagyományos európai gondolkodás nem jut levegőhöz, és a dinamikus demográfiai fejlődést produkáló bevándorlók rövid időn belül kiszorítanak minket a földrészről” – fogalmazott, hozzátéve: nem kell sok idő ahhoz, hogy Európában többségben legyenek a részben fundamentalista elveket valló migránsok.

A halálbüntetésről szólva a KDNP frakcióvezetője azt mondta: az állam polgárai életének védelmében élhet ezzel az eszközzel, feltéve, ha nincs más lehetősége. A párt nevében Rétvári korábban úgy nyilatkozott, a KDNP a keresztény tanítás talaján állva következetesen védi az emberi életet, elutasítja a halálbüntetés bevezetését. Ugyanakkor Harrach szerint a három csapás törvénye vagy a tényleges életfogytiglan lehetővé teszi, hogy a veszélyes bűnözőket kizárják a társadalomból. Végül a frakcióvezető is hozzátette: „Magyarországon nincs szükség a halálbüntetés bevezetésére.”

A vasárnapi pihenőnappal kapcsolatban megjegyezte: a KDNP eredeti javaslata megengedőbb volt, mint a több egyeztetésen és módosításon átesett, végül elfogadott jogszabály. A KDNP következő feladatának az időseket megtévesztő termékbemutatók ügyét jelölték ki – mondta Harrach Péter.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik