Belföld

Bővítik a menekülttábort Vámosszabadiban

Vámosszabadi - menekülttábor (Array)
Vámosszabadi - menekülttábor (Array)

A jelenlegi 216 helyett 300 embert tud majd befogadni a vámosszabadi menekülttábor. A Jobbik szerint már így is 273-an voltak az intézményben.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) főigazgatója, Végh Zsuzsanna csütörtökön arról tájékoztatta a települést, hogy a “nemzetközi migrációs helyzetre való tekintettel” emelik a tábor befogadói kapacitását. Jelezte, hogy nemcsak a vámosszabadi, hanem a debreceni és a bicskei menekülttábor befogadószámát is növelik – közölte a település polgármestere Lizákné Vajda Lívia pénteken az MTI-vel.

A vámosszabadi tábor esetében megpróbálják “épületen belül megoldani” a bővítést: közösségi tereket vonnak össze, ahol újabb matracokat helyeznek el. Tényként kezelik és tudomásul veszik a döntést. Azt kérte ugyanakkor, hogy a Győrbe közlekedő buszjáratokat sűrítsék, mert elsődlegesen az jelenti a problémát, hogy a menekültek nagy száma miatt – akik napjaikat a megyeszékhelyen töltik – nincs hely az autóbuszokon.

 
Fotó: MTI / Krizsán Csaba 

Takács Krisztián, a Jobbik győri önkormányzati képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében felháborodásának adott hangot amiatt, hogy a kormány tovább növeli a menekülttáborok befogadókapacitását. Azt írta, a 216 ember befogadására alkalmas vámosszabadi táborban jelenleg 273 ember tartózkodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik