Belföld

“A Jobbik kormányra kerülése a legjobb tipp stressz ellen”

Kunhalmi Ágnes (Array)
Kunhalmi Ágnes (Array)

Nemrégiben megválasztották a Parlament legszebb politikusnőit. Mi pedig kifaggattuk őket neszeszerük tartalmáról, szépségápolási praktikáikról és kedvenc illatukról.

A Blikk nemrégiben megszavaztatta, olvasói kit tartanak a legszebb magyar politikusnőnek. A rendhagyó szépségversenyen az MSZP-s Demeter Mária végzett az első helyen, őt párttársa, Kunhalmi Ágnes követte, a képzeletbeli dobogó harmadik helyére a Jobbikot erősítő Dúró Dóra futott be. A negyedik legszebb politikusnő Szabó Tímea és Szél Bernadett 10-10 százalékkal.

A Parlament legesztétikusabbnak megválasztott hölgyeivel egy kérdéssort töltettünk ki. Demeter Márta nem kívánt élni a lehetőséggel, nem úgy mint párttársa, Kunhalmi Ágnes. A két negyedik helyzett közül Szél Bernadett állt rendelkezésünkre.

Fotó: Thinkstock

Kunhalmi Ágnes (MSZP): “Nem cserélgetem, ami bevált”

Az MSZP oktatáspolitikusa egy ismerősétől értesült a lap szavazásáról. “Közszereplők vagyunk, bárki bármilyen módon osztályozhat, minősíthet, értékelhet minket normális kereteken belül, ez a pálya ezzel jár” – mondta az online szépségversennyel kapcsolatban.

Milyen termékek lapulnak a neszeszerében?
Márkát nem mondok, de semmi meglepő: alapozó, rúzs, szemhéjpúder, korrektor, szemceruza és kistükör. Kistükör nélkül sehova! :)

Milyen parfümöt használ?
Egy nőies, nem túl gyümölcsös, visszafogott parfümöt használok legalább 15 éve. Elég konzervatív vagyok ezen a téren, nem cserélgetem, ami bevált.

Mi vált be leginkább a stressz látható jeleinek eltüntetésére? Ha az alvás nem megoldható.
A stresszt egyetlen dolog kezeli: az elégedettség, a boldogság, az pedig nagyon sokszor ott hever előttünk, csak nem mozdulunk ki a komfortzónánkból, hogy elérjük. Az egyetlen tanács, hogy ha tenni tudunk azért, hogy jobb munkát, jobb életet, kevesebb stresszt, több alvást, több elégedettséget teremtsünk magunknak, akkor legyen bátorságunk megtenni, vagy egyáltalán, beszélni róla a barátainkkal, végiggondolni, merre tovább. Ha ezt meg merjük lépni, a stresszráncoknak nincs esélye.

Mi volt a legjobb szépséápolási tanács, amit kapott?
Nincsenek csodák, napi 7-8 óra alvás és némi testedzés. Enélkül nem megy.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Dúró Dóra (Jobbik): “Az egészségmegőrzés az elsődleges szempont”

A Jobbik háromgyerekes országgyűlési képviselője szerint már az is megtisztelő, hogy felkerült a “szavazólapra”. “Igyekszem megbecsülni a helyzetemet amiatt is, hogy a legjobb férfinak választott Vona Gábor mellett ülhetek az Országgyűlésben” – tudtuk meg a politikusnőtől.

Milyen sminktermékek vannak Önnél napközben?
A legalapvetőbb sminkes kellékek: szemceruza, alapozó, szájfény, emellett hajcsatok, hajgumik.

Milyen parfümöt használ?
Nyáron az édesebb Dolce&Gabbana the One parfümöt szeretem (ezt több frakciótársam dicsérte már), télen a fűszeresebb Calvin Klein Obsession Night-ot viselem.

Mi a legjobb tippje a stressz jeleinek eltüntetésére?
A Jobbik kormányra kerülése. :-) Illetve, ami most még könnyebb: Bryan Adams zenéjét hallgatom, az kikapcsol.

Mi a legjobb szépségápolási tanács, amit kapott?
Hogy az egészségem elsődleges legyen akár a szépségemmel szemben is. Igyekszem a kinézetemmel kapcsolatban hosszú távra tervezni, és az egészségmegőrzés az elsődleges szempont nálam. Ezért is vagyok a természetes szépség híve, és három gyerek mellett is igyekszem időt szakítani a sportra: szinte minden nap futok, és hetente egyszer úszni is elmegyek. Emellett fontos, hogy az ember eleget igyon nap mint nap. Ugyanakkor három kisgyerek mellett sokszor már az is kihívás, hogy tiszta maradjon a ruhám. Nagyon szeretem a világos, akár fehér ruhákat, így tényleg nem könnyű.

Fotó: MTI/Beliczay László

Szél Bernadett (LMP): “Az állatokon tesztelt kozmetikumokat igyekszem mellőzni”

“Kapásból az ugrott be, hogy vajon a férfipolitikusok körében is van-e ilyen szavazás. Az eredményt még nem láttam” – tudtuk meg a LMP társelnökétől. Van – tesszük hozzá mi, Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke vitte el a pálmát.

Milyen termékek lapulnak a neszeszerében?
Tipikus női neszeszer, maximum annyiból különleges, hogy tudatosan a természetes alapanyagokból készült termékeket részesítem előnyben és az állatokon tesztelt kozmetikumokat igyekszem mellőzni.

Milyen parfümöt használ? Milyen típusú illatokat hord?
Szintén natúrkozmetikum, zöldteás a kedvencem és csak a természetes illatokat szeretem.

Mi a legjobb tanácsa a stressz látható jeleinek eltüntetésére? Ha az alvás nem megoldható…
Van egy saját magam számára kifejlesztett légzésgyakorlat-sorozatom, eddig mindig bevált. Még az első gyermekem születésekor tanultam különféle technikákat és ezeket azóta is roppant hasznosnak tartom: minél nagyobb a hajsza, annál inkább el kell vonulni öt percre, elvégzem a gyakorlatsort és felfrissülten lehet folytatni a dolgokat.

Mi volt a legjobb szépségápolási tanács, amit kapott?
A nagymamám mindig azt mondta, napi egy alma az orvost távolt tartja – mert a szépség az egészségnél kezdődik. Igaza van.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Szépségmustra mértékkel

De nem csak szépségápolásról kérdeztük a politikusnőket, kíváncsiak voltunk arra is, hogyan viszonyulnak a szépséghez, a szépségversenyek intézményéhez.

“Nagyon sokszor van egyfajta rossz húspiac jellege az ilyen eseményeknek, nagyon vékony jég jó ízléssel megcsinálni egy szépségversenyt, nem is szokott sikerülni a legtöbb szervezőnek. Ezzel együtt valahol álszentség is élből elutasítani. Mindenkiben van szépség, és mindenki foglalkozik azzal, hogy előnyös oldalát mutassa meg a világnak” – mondta Kunhalmi Ágnes, aki szerint leginkább azért van okunk drukkolni, hogy ízléses, nőket és férfiakat méltósággal kezelő versenyek szülessenek.

Dúró Dóra megjegyzi: a férfiaknak biztos tetszenek ezek a versenyek, “ám óva intenék: csak módjával! Rendkívül fontos, hogy a lánygyerekeknek, kamaszoknak ne torzuljon az önképük amiatt, hogy túlzásba visszük a szépség értékének hangsúlyozását.” A Jobbik politikusa az egyetlen a megkérdezettek közül aki úgy értékeli: a szépség inkább előny a politikai pályán, mint hátrány. Bár Dúró Dóra szerint néha megesik, hogy a megjelenés eltereli a figyelmet a mondandóról, így elszipkázhatja a figyelmet a kimondott szavakról.

Szél Bernadett viszont úgy látja: elvárás, hogy a politikában mozgő nők szépek legyenek, ő azonban inkább az ápoltság mellett teszi le a voksát, “arra adottságoktól függetlenül elég komoly befolyása van az embernek.” A szépségversenyekről pedig nincs a legjobb véleménnyel.

Kunhalmi Ágnes a Parlamentben is fel-felbukkanó szexista megjegyzésekre hívja fel a figyelmet. Úgy látja: létezik nők és férfiak megkülönböztetése ebben a politikai világban is. “Nőktől érkező érveket, véleményt könnyebben lesöpör a férfias közeg, a Parlamentben előfordul a kisanyámozás, mindenféle lekezelő félmondat, többnyire mikrofonon, jegyzőkönyvön kívül a férfi politikustársak részéről.”

Fotók: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik