Belföld

Visszakapjuk a teljes 4-6-os villamost

villamos(1)(960x640).jpg (Array)
villamos(1)(960x640).jpg (Array)

Ezt is megértük: vasárnaptól újra villamossal gördülhetünk végig a Móricztól a Széll Kálmánig, véget ért a nagykörúti pályafelújítás.

Egy nagyváros lélegezhet fel: a BKK csütörtöki közleménye szerint befejeződnek hamarosan a 4-6-os villamos felújítási munkálatai, a szerelvények ismét a teljes vonalon járhatnak majd. A végállomás megint a Vérmező út alatt lesz.

Addig azonban lesz pár nehezebb nap is. Pénteken és szombaton bontják el az oktogoni ideiglenes végállomást, ezért ezen a két napon csak a Blaha Lujza térig járnak majd a villamosok. A péntekről szombatra virradó éjszaka 0-4 óra között a teljes szakaszon buszok pótolják majd a villamost.

A felújítás fő öröme, hogy rövidül a menetidő a 2,3 kilométernyi jobb új vágányok miatt, de az se mellékes, hogy május 22-től visszaáll a régi forgalmi rend a Margit körút Keleti Károly utcai csomópontjában, majd május 23-tól a Rómer Flóris utcában, a Margit utca–Mecset utca szerpentinen, valamint a Margit körút–Fekete Sas utca csomópontban is. Május 24-től a nagykörúti korlátozások is megszűnnek.

Azt persze nem ússzuk meg, hogy a Széll Kálmán tér átépítése és a fonódó villamos építése miatt érvényben maradnak egyéb korlátozások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik