Belföld

Még durvább lehet a vihar

viharfelhők (Array)
viharfelhők (Array)

Már Pest megyére is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést, és több területen másodfokúra változtatták a riasztást.

A heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt Hajdú-Bihar, Somogy és Zala megye több járására másodfokú riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtök délután. Emellett az ország nagy részén, köztük Budapesten is elsőfokú riasztások vannak érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint a másodfokú riasztásban érintett járásokban olyan heves zivatarokra kell készülni, amelyeket károkozó szél és nagy méretű jégdarabok is kísérhetnek. Emellett rövid idő alatt akár 50 milliméter eső is hullhat. Ezért ott másodfokú riasztásokat adtak ki.

 
Fotó: MTI 

Az ország többi területén mind a heves zivatar, mind a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A figyelmeztetésben azt írták: kora estétől fokozatosan szűnnek meg a zivatarok. Csütörtök estétől péntek estig nem valószínű a veszélyes időjárási jelenség. Péntek estétől kell készülni arra, hogy délnyugaton egy-egy intenzívebb záport kis valószínűséggel dörgés, villámlás kísérhet.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint a következő napokban is folytatódik a változékony időjárás. A több-kevesebb napsütés mellett több helyen lehetnek záporok, zivatarok. A hét végére viszont némileg erősödik a nappali felmelegedés is, vasárnap néhol 25 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik