Belföld

Lemondott a Népszabadság főszerkesztője

Murányi Marcell (Array)
Murányi Marcell (Array)

Murányi Marcell halálos közlekedési balesetben volt érintett.

A Napi Gazdaság írt arról szerdán, hogy Murányi Marcellt, a Népszabadság főszerkesztőjét „cserbenhagyásos gázolás” miatt hallgatták ki. A napilap szerint kanyarodás közben ütött el egy szabályosan haladó kerékpárost, aki az ütközés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Azt is állították, hogy Murányi segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Murányi a hírre közleményben reagált, azt írta: vezetés közben furcsa hangot hallott, aminek nem tulajdonított jelentőséget, hazaérve látta meg, hogy az autója jobb oldalán, a hátsó ajtón egy karcolás van. Visszament a kereszteződéshez, ahol már helyszíneltek a rendőrök és jelentkezett náluk. Murányi a felelősségét elismerte, ugyanakkor közölte: nem volt tudatos a cserbenhagyás.

Később kiderült: a kerékpáros a baleset után több nappal életét vesztette. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja, hogy a haláleset összefüggésbe hozható-e a közlekedési balesettel.

Murányi csütörtökön reggel újabb közleményt adott ki, melyben azt írta: a sajtóból értesült a hírről, hogy elhunyt a férfi. „A mai napon a Népszabadság főszerkesztői posztjáról lemondtam. Döntésemről tájékoztattam a lap és a kiadó vezetését” – írta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik