Belföld

Itt a lakásfelújítási szezon [x]

Közeledik a lakásfelújítások időszaka. Érdemes alaposan átnézni a banki ajánlatokat is.

Ragaszkodnak a saját tulajdonú ingatlanhoz, és odafigyelnek otthonaik karbantartására a magyarok – derült ki a CIB Bank friss, lakásfelújítási szokásokat vizsgáló reprezentatív kutatásából[1]. A felújítások tipikusan nyáron zajlanak, azaz hamarosan kezdődik az idei „szezon”. A felmérésből az is kiderült, hogy a legtöbben elsősorban belső felújításokat végeznek: a toplista élére egyértelműen a festés, mázolás került 88 százalékkal a konyha, a szobák és a fürdőszoba felújítása előtt, de a bútorokat és háztartási gépeket is sokan cserélik le. A külső munkálatok között a vakolás, újrafestés vezet 47 százalékos eredménnyel a nyílászárók cseréje (43%) és a külső szigetelés (27%) előtt. A kényelmi típusú felújítások között a légkondicionáló beszerelése a legnépszerűbb.

Tartjuk magunkat a tervhez
Az emberek több mint fele félmillió forintnál kevesebbet költ a lakásfelújításra, és a válaszadók 71 százaléka azt állította, hogy a munka nagyjából annyiba került, amennyit eredetileg terveztek. Negyedük többet költött ennél, de legfeljebb 20 százalékkal.

A tudatos hitelfelvétel biztonsága
Banki kölcsönre a felújítás bármely fázisában szükség lehet – a személyi kölcsön például gyors és egyszerű megoldás ilyen esetben, hiszen a felvett összeg szabadon felhasználható. Érdemes azonban körültekintően válogatni a bankok kínálatából. A THM-ek és a törlesztőrészletek összehasonlításában sokat segíthetnek az internetes hitelkalkulátorok, de mindig érdemes tüzetesen átnézni a banktól kapott általános tájékoztatatót, és utánajárni annak is, hogy melyik pénzintézet kínál olyan plusz szolgáltatást, amely megkönnyíti a törlesztést vagy az ügyintézést. A CIB Bank gyors telefonos előbírálatával* például bárki 10 perc alatt megtudhatja, mennyi személyi kölcsönre számíthat, ráadásul a CIB Előrelépő Személyi Kölcsön esetében a kamat a teljes futamidő alatt fix, így a törlesztés is kiszámítható lesz.

*Előbírálat során a Bank megvizsgálja az érdeklődő által megadott (és egyéb módon nem igazolt) információk alapján, hogy az érdeklődő megfelel-e a CIB személyi kölcsön alapfeltételeinek, továbbá az érdeklődő által megadott információk alapján, a jövedelmi helyzetén alapulva megvizsgálja a hitelképességét. Amennyiben az érdeklődő által megadott információk és az igénylés során benyújtott dokumentumok között eltérés van, a Bank döntése módosulhat, a Bank a hitelbírálat jogát fenntartja.

Teljes Hiteldíj Mutató (THM):      

500 ezer forint, 3 éves futamidővel és 3 millió forint, 5 éves futamidővel 19,84 %

A feltüntetett THM érték kiszámítása a jelölt hitelösszeg, futamidő és hitelkamat, az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt és a feltételek változása esetén mértéke módosulhat.
Jelen tájékoztató kizárólag a figyelemfelkeltés célját szolgálja, a CIB Előrelépő Személyi Kölcsönre vonatkozó részletes feltételeket az Általános Lakossági Üzletszabályzat, a fogyasztók részére szóló Ingatlanfedezettel nem biztosított hitel- és kölcsönszerződésekre vonatkozó Különös Üzletszabályzat tartalmazza, amelyek megtalálhatóak bankfiókjainkban, illetve a www.cib.hu honlapunkon.

—————————————————-
[1] A kutatást a CIB Bank megbízásából a GfK készítette online megkérdezéssel, nem, kor és régió szerint reprezentatív, 25-59 éves mintán, 500 fő részvételével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik