Belföld

Összefogott az MSZP, a Fidesz és az Együtt

A szokatlan összeborulás oka, hogy vasárnap népszavazást tartanak a XII. kerületben a Normafa megújításáról.

Hétfőn közös sajtótájékoztatót tartott Pokorni Zoltán, a XII. kerület fideszes polgármestere, Tüttő Kata, az MSZP képviselője és Komáromi Zoltán, az Együtt helyi képviselője – tájékoztat az Index. A fideszes, a szocialista és az együttes politikus is arra kérte választóit: vasárnap szavazzanak igennel a következő kérdésre: “Egyetért-e Ön a Normafa területének helyreállításával a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2015. (I.27.) számú határozatában foglaltak szerint?”

E határozat szerint többek között felújítanák, hasznosítanák az egykori Lóvasút végállomás épületét, továbbá az Eötvös út 48. alatti önkormányzati ingatlanon jönne létre a Normafa Kapu látogató- és információs központ. A parkoló áthelyezése után bővíthetik a Normafa Síház vendéglátó funkcióját, játszóhelyet, közösségi teret alakíthatnak ki. A Szaniszló rét környékén oktató sífutópálya működne, a Kis-Norma lejtőn mobil felvonó telepítésével állítanák helyre az egykori sípálya egészét. Szétválasztanák a futók, sífutók, túrázók, kerékpárosok, valamint a sétálók által használt útvonalakat. Emellett a fogyatékkal élők, különösen a mozgáskorlátozottak és látássérültek számára is látogatható területeket alakítanának ki. Az önkormányzat felújítaná a Jánoshegyi utat is. 

A Normafa megújítását a helyi szervezetek közül a Jobbik nem támogatja. Gyöngyösi Márton, a párt választókerületi elnöke azt kifogásolja, hogy a népszavazás szerinte biankó felhatalmazást ad az önkormányzatnak. A politikus szerint a projekt jelentős magánérdekeket szolgál: a bevételekből a vendéglátósok, szállodák és egyéb rekreációs tevékenységek üzemeltetői részesülnek. A Jobbik úgy látja: offshore mutyi is lehet az ügyben. Ezzel kapcsolatban Pokorni Zoltán a portálnak elmondta: az egyik kisajátítandó területen valóban van egy offshore hátterű cég, de ez nem a kerület hatásköre, a kormányhivatal intézi a kisajátítást.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik