Belföld

Orbán Rogánnal szerezné vissza a Fidesz népszerűségét

Rogan-Antal(210x140).jpg (Array)
Rogan-Antal(210x140).jpg (Array)

A kormányfő azt szeretné, ha Rogán Antal a jövőben miniszterelnöki politikai kabinetfőnök lenne. A cél a "nép közeli" kormányzás erősítése, Rogán megkaphatja a hirdetési kassza kulcsát.

Orbán Viktor a kormány csökkenő népszerűségének visszaszerzése érdekében erősítené a “nép közeli” politikai kormányzást. A kormányfő terveiről már beszélt a Fidesz elnökségének múlt heti tanácskozásán is – értesült a Népszabadság a fideszes vezérkar tagjaitól. A tervek szerint Rogán a frakció vezetésével párhuzamosan “kvázi” miniszterelnöki kabinetfőnök lesz, de a parlamenti gazdasági bizottsági elnöki posztjáról sem mond le. Ősszel azonban – a Fidesz-kongresszushoz időzítve – távozhat frakcióvezetői pozíciójából és hivatalosan is Orbán Viktor politikai kabinetfőnöke lesz.

A laphoz eljutott hírek szerint a miniszterelnök már a tavalyi kormányalakítás során gondolkodott azon, hogy a Miniszterelnökségnek két politikailag is meghatározó államtitkára legyen Lázár János és Rogán személyében. Ezt a megoldást a “két dudás egy csárdában” helyzet miatt vetették el, így lett Lázár János a Miniszterelnökség feje.

A tanácskozásról kiszivárgott információk szerint Rogánhoz kerülhet az összes állami reklámköltés felett diszponáló, jelenleg Nobilis Márton által irányított Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH). A lap megjegyzi: az NKH jelenleg Lázár János portfóliójához tartozik 40 milliárdos éves költségvetéssel, a hivatal átirányítása Rogánhoz nem lesz fáklyás menet.

A miniszterelnök a Fidesz őszi tisztújító kongresszusára jobboldali médiabirodalmat “teljes harckészültségben” szeretné látni. A lap forrásai úgy látják: azért is lenne logikus, ha az állami reklámköltések kormányrúdja Rogánhoz kerülne, mert a volt belvárosi polgármester évek óta jó kapcsolatot ápol Habony Árpáddal, az új jobboldali médiabirodalom egyik vezéralakjával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik