Belföld

Bokros levélben rajongja körbe David Cameront

bokros lajos (Array)
bokros lajos (Array)

A magyar konzervatívok egyetlen hiteles képviselője gratulál a választási győzelemhez és egy ígéret betartását kéri számon.

“Kérem, engedje meg, hogy az alkalmat megragadva gratuláljak Önnek és a Brit Konzervatív Pártnak a parlamenti választáson aratott fényes győzelemhez” – kezdődik az a levél, amiben Bokros Lajos forró üdvözletét küldi a múlt heti brit választásokon győztes brit miniszterelnöknek. Bokros a levélben agyondicsérte a konzervatív-liberális kormány elmúlt öt évét.

“Mi, a Modern Magyarország Mozgalom tagjai, úgy is, mint az Ön konzervatív eszmetársai, nagy érdeklődéssel és nagyrabecsüléssel figyeljük munkáját és lépéseit” – emlegeti fel saját mikropártját Bokros, az ellenzék előző nagy főpolgármester-jelöltje. Azt írja, ők az ország egyetlen igazi konzervatív pártja és embert próbáló feladatra vállalkozik: “a szabadság és a demokrácia, a joguralom és a társadalmi szolidaritás értékeit” igyekeznek elősegíteni.

 

Bokros felidézi, amikor 2013 őszén találkoztak a Downing Street 10-ben (Bokros egy EP-képviselőcsoport tagjaként jelent meg itt) és átadta Cameronnak a könyvét, az Accidental Occidentalt. Akkor arra kérte Cameront, támogassa Közép-Európa konzervatívjait, akik a tekintélyuralom felé süllyedés ellen küzdenek. Most azt kéri, tartsa be ezen ígéretét. A helyzet ugyanis zűrős nálunk, Bokros így jellemzi legalábbis:

“A mi küzdelmünk, ha lehet, még az eddiginél is nehezebbé vált, mert Magyarország neokommunista kormánya hataloméhes és korrupt hivatalnokcsoporttá züllött, akik a szélsőjobboldali populizmus, az etatizmus és az idegengyűlölet irányába vitték az országot, a tisztességes hangnem maradékát is lerombolták a közbeszédben, és Magyarországot ismét Oroszország csatlósává teszik.”

Végül úriemberhez méltóan gratulál, jó egészséget, sok szerencsét és kiemelkedő sikereket kíván eszmetársának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik