Belföld

A Jobbik a Normafa-projekt ellen: összeállt az offshore-koalíció

normafa(960x640).jpg (Array)
normafa(960x640).jpg (Array)

A Jobbik szerint a Fidesz és a balliberális pártok magánérdekeket szolgáló építkezésekért kampányolnak a Normafa-projekt ügyében.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere Tüttő Kata szocialista képviselővel és Komáromi Zoltánnal, az Együtt politikusával közösen a Normafáról tartandó vasárnapi, helyi népszavazáson való részvételre buzdított és a tervezett átalakítások támogatását kérte a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Ezután Gyöngyösi Márton, a Jobbik XII. kerületi választókerületi elnöke közleményében ezzel szemben arra buzdítja a XII. kerület lakóit, hogy utasítsák el a tervezett munkálatokat, mondjanak nemet a Fidesz és az MSZP közös Normafa-projektjére.

Szerinte a Fidesz és a balliberálisok immár kéz a kézben harcolnak a magánérdekeket szolgáló építkezésekért és a közpénzek offshore cégekbe történő pumpálásáért. A Jobbik továbbra sem támogatja a tervezett munkálatokat, mert a Normafa-törvény újabb beépítésre szánt területeket jelöl ki, növeli az ingatlanok beépíthetőségét, és az építménymagasságot, miközben nincs szó benne az ésszerű területrendezésről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik