Belföld

Megbüntették Vajnát és talán Habonyt

Habony, Vajna kocsikázik (Array)
Habony, Vajna kocsikázik (Array)

A HVG felvételén volt látható a jelenet, amikor a nem miniszterelnöki tanácsadó a kisbusszal az újságírókat kicselezve áthajtott a záróvonalon, áttért a szembejövő sávba, majd zsákutcába hajtott. Közben a kormánybiztos az anyósülésen nem kötötte be a biztonsági övét. Rá ezért bírságot szabott ki a rendőrség.

Az Origo kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt nem árulta el, milyen büntetést kapott Habony.  Azt írták, hogy ő “nem közszereplő, ezért az ő vonatkozásában az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény értelmében adatvédelmi okok miatt nem áll módunkban tájékoztatást adni”. Az Origo szerint vélhetően őt is megbüntették.

A Fő utcai eset után néhány órával már Tatabányán bukkant fel a rejtélyes fekete VW kisbusz. Itt is megsértette a jármű a KRESZ szabályait, mivel a helyi sportcsarnok előtt a kanyarodósávban parkolt, elzárva az utat egy teljes parkoló elől. Ha érdekli, ki miatt látogatott el a nem tanácsadó a Tatabánya-BEAC női másodosztályú kosárlabda-rangadóra, kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik