Belföld

Vádat emeltek a borztetemmel politizáló férfi ellen

A vádlott még tavaly vetett egy nyúzott borzot az MSZP miskolci irodája elé. Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt felelhet tettéért.

Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 25 éves férfi ellen, aki tavaly októberben egy megnyúzott borz tetemét helyezte el az MSZP miskolci, Corvin utcai irodájának ajtaja elé – közölték szerdán az MTI-vel. A vád a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése.

Az eset 2014. október 28-ra virradó éjszaka történt. A megnyúzott állati tetem elhelyezésén túl az elkövető egy ott parkoló autó szélvédőjére egy papírlapot tett, amin többek között az “Így jár minden ávós!” felirat állt. A nyomozás során sikerült megtalálni az elkövetőt, egy 25 éves férfit, valamint az is kiderült, hogy az állatot feltehetően elpusztulása után nyúzták meg.

Az ügyészség azt írta: az “elhullott állat tetemének közterületen történő elhelyezése alkalmas volt a környezetnek és az emberi egészségnek a veszélyeztetésére”.

Az eljárás közben vizsgálták a kocsin elhelyezett papírt is. Ezen a szöveget újságokból kivágott betűkből állították össze, “tartalma alapján azonban nem volt alkalmas bármely közösség, nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport elleni gyűlölet keltésére, így e körben nem is került sor gyanúsításra sem” – áll a közleményben. A vádiratban az ügyészség közérdekű munka kiszabására tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik