Belföld

Inkorrekt kérdés volt a történelemérettségin egy tanár szerint

érettségi (Array)
érettségi (Array)

Az egyik feladat részkérdése „elég inkorrekt", mert nem lehet pontosan meghatározni, mire kérdeznek – mondta az Eduline-nak egy szaktanár.

„A kérdéssor alapján kijelenthetjük, hogy idén már elvárják a diákoktól a pontos fogalmak használatát, a szaknyelvet, a kiterjedt történelmi látásmódot. Több feladatban is egy fontos esemény egy részmozzanatára koncentrálnak, tehát nem tehetik meg a végzősök, hogy csapongjanak” – mondta az Eduline szerint egy budai gimnázium szaktanára.

Szerinte nem könnyű az idei érettségi, komoly történelmi látásmódot és szakismeretet igényel. Az augsburgi vallásbéke kérdése esetén elmondta, hogy ezt csak egy nagyobb téma, a reformáció kapcsán említik meg mindössze két mondatban, így középszinten ezt nem szokták részletesen tanítani.

 
Fotó: MTI 

Szerinte az egyik feladat részkérdése „elég inkorrekt”, mert nem lehet pontosan meghatározni, mire kérdeznek rá, több megoldás is elképzelhető.

Az Eduline szerint ennek ellenére a diákok úgy nyilatkoztak, hogy számukra a magyar- és a matekérettségi után ez könnyebb volt, és felüdülést jelentett számukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik