Belföld

Panaszkodtak a matekérettségi miatt a diákok

érettségi (Array)
érettségi (Array)

Volt, aki szerint a matekzseniket is elgondolkodtatta a feladatsor, más nem ilyen feladatokra számított, igaz, többek szerint könnyű volt – derül ki a hvg.hu összeállításából.

“A mai matematika feladatsor sokkal nehezebb volt, mint amilyenre számítottam, még az osztályunk ‘matekzsenijeit’ is elgondolkoztatta, úgyhogy ezt inkább nem taglalnám” – írta a hvg.hu-nak Zsófi, aki egy budapesti, külvárosi nyolcosztályos gimnázium érettségizője.

Az Eduline-nak nyilatkozó diákok körében megoszlottak a vélemények a matematikaérettségivel kapcsolatban. Volt, aki a szaktanári véleménnyel szemben azt mondta, hogy számára a feladatsor első része volt a könnyebb, a második a nehezebb.

 
Fotó: MTI / Varga György

A Hír24 kommentelői közül Gábor szerint is az első rész volt a könnyebb, míg Márk úgy véli, a második részben a feladathoz alig lehetett hozzákezdeni.

A váci I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola egyik diákja szerint nehéz volt a matekérettségi, sok kimaradt az előző évek típusfeladataiból, például a logaritmusok, így neki összességében nem tetszett a vizsga.

Mint azt korábban megírtuk az Eduline-nak nyilatkozó szaktanárok szerint a középszintű feladatsor első része volt nehéz, amelyben olyan feladatot is kaptak a diákok, amely korábbi érettségin még nem szerepelt. A második rész szerintük már nem okoz akkora fejtörést.

A Bama szerint sokan már a matekfeladatok megoldása közben elsírták magukat, azonban 11 óra után az egyik pécsi gimnázium folyosóján még többen zokogásban törtek ki, mert olyan nehéznek bizonyultak a megoldandó feladatok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik