Belföld

Borkereskedő céget vett Orbán Viktor veje

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)

A G2G Zrt.-be tavaly vásárolta be magát Tiborcz István cége, a Green Investments and Solutions Kft. A társaság igazgatóságába idén márciusban érkezett meg Tiborcz István. Orbán vejének érkezéséig Martonyi János veje vezette a céget.

Tiborcz István cége, a Green Investments and Solutions Kft. az Opten adatai szerint tavaly szerzett tulajdonrészt a G2G Zrt.-ben. Orbán Viktor veje ma már nemcsak résztulajdonos, március óta a cég igazgatóságának is tagja. 

A G2G Zrt.-t 2011-ben jegyezték be, székhelye a 12. kerületi Béla király úton van. Főtevékenysége desztillált szeszes ital gyártása. A társaság neve korábban Házipálinka Bérfőzde Zrt. volt, 2012-ben változtatták G2G Zrt.-re, amely az internetes szlengben azt jelenti, got to go, azaz mennem kell.

 A társaság székhelye, forrás: Google Maps 

Vejek mindenütt

A társaságot Szendrey Júlia, a Volánbusz Zrt. korábbi jogi igazgatója alapította. Mint a 24.hu megtudta, Szendrey Martonyi János volt külügyminiszter rokona: fia, a 37 éves Nemescsói András Martonyi lányát vette el korábban. Szendrey tehát Martonyi lányának az anyósa.

Martonyi veje Tiborcz érkezéséig maga is vezető szerepet vállalat a társaságban, ő volt az igazgatóság egyik tagja. Ma már csak édesanyja látszik a cégadatokban.

Nemescsói András egyébként “civilben” a Horváth és Társai ügyvédi irodában dolgozik, amely 2010 óta majdnem 900 millió forint értékben kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól megbízásokat. (Az összeg magasabb is lehet, adatigénylésünk, amelyre támaszkodtunk, 2014 februári – a szerk.

Tiborcz Istvánnak a bor a hobbija

A G2G Zrt. pénzügyi eredményei eddig meglehetősen laposak voltak, 2011-ben és 2012-ben egyaránt veszteséget termelt, 2013-ban pedig mindösszesen 139 ezer forint nyereséget hozott. Úgy tudjuk, erre az a magyarázat, hogy a társaság csak egyfajta holdingcég, tevékenysége kimerül abban, hogy az Ital-Tár Kft.-t birtokolja. Az Ital-Tár Kft. egy borkereskedelemmel foglalkozó vállalkozás, amely egyebek mellett a mivanaborodban.hu nevű oldalt üzemelteti. A borkereskedő leányvállalat – ami tehát már ugyancsak részben Tiborcz Istváné – már jobb eredményeket produkált, árbevétele 2013-ban majdnem 130 millió forint volt, adózott eredménye viszont szintén kevés, alig 146 ezer forint.

Egyelőre nem tudni, hogy Tiborcz István miért láthatott fantáziát a cégekben. Forrásunk azt mondja, mind a Nemescsói családnak, mind Orbán Viktor vejének afféle hobbi ez a cég: mindannyian szeretik a jó borokat. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik