Belföld

A magyar utazókat is érinti a német vasutassztrájk

railjet(1)(430x286).jpg (Array)
railjet(1)(430x286).jpg (Array)

A német vasutasok munkabeszüntetése érinti a magyar nemzetközi vonatok közlekedését is – közölte az MTI-vel a Mávinform. A német vasutasok sztrájkja hétfő délután kezdődött a teherszállítási ágazatban, kedd hajnali 2 óra óta a személyszállító vonatok és a DB által üzemeltetett nagyvárosi gyorsvasutak (S-Bahn) hálózataiban közlekedő szerelvények többsége sem indul el, és a munkabeszüntetés egészen vasárnap 9 óráig tart.

A Mávinform közölte, hogy a német vasutasok sztrájkja érinti a Budapest-Prága-Berlin/Hamburg vonalon közlekedő közvetlen nemzetközi vonatokat, az egyéb nemzetközi összeköttetésekben, valamint a németországi belföldi vonatközlekedésben járatkimaradásokkal, illetve rövidülésekkel, lemondásokkal, késésekkel kell számolni.

A változások között említi a Mávinform, hogy a Budapest Keletiből menetrend szerint Berlinbe tartó vonatok csak Drezdáig közlekednek. Berlin és Drezda között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat a főpályaudvarok között.

Valamennyi Budapest Keleti pályaudvar és München között közlekedő railjet vonatok korlátozás nélkül járnak.

Az utasok Németországba, illetve Németországon át, valamint a visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. A Magyarországon váltott jegyeket, és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatérítik az utasoknak, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet.

A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.

A munkabeszüntetés alatt közlekedő vonatokról közelebbi információ itt és itt érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik