Belföld

Ismét lesz szabad graffiti-pályázat

Graffiti (Array)
Graffiti (Array)

Helyi közösségek, civil szervezetek, óvodák, iskolák és önkormányzatok is pályázhatnak a Let's Colour Településszépítő Egyesület országos kiírására, amelyen 800 négyzetméternyi fal kifestéséhez elegendő festéket nyerhetnek a jelentkezők közösségi tereik megújítására.

A győztesek nemcsak a festéket nyerhetnek, hanem egyedi, felületre tervezett dizájnt is kapnak a szervezőktől – olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében.

A korábbi évek gyakorlatával megegyezően az idei pályázatra is bármilyen magyarországi társadalmi szervezet, önkormányzat, valamint lakóközösségek, polgárjogi társaságok, baráti közösségek, szülői munkaközösségek is jelentkezhetnek.

A nevezőknek biztosítaniuk kell a helyszínként szolgáló falfelületet, amely közösségük életében központi szerepet tölt be, valamint az önkénteseket, akik elvégzik a festést. A festésre szánt felület nem lehet négy méternél magasabb, hogy speciális felszerelés nélkül is lefesthető legyen.

A pályázók két kategóriában, a legfeljebb 10 ezer lakosú, valamint a 10 ezer lakos feletti települések csoportjában versenyeznek, közülük internetes szavazáson választja ki a közönség a három-három legjobbat. A két nyertesről a zsűri dönt.

A pályázatokat május 17-ig lehet feltölteni a Letscolour weboldalára, az eredményhirdetést június 8-án tartják. A festést augusztus 31-ig kell megvalósítani. Részletes pályázati kiírás a szervezet weboldalán olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik