Belföld

Népszava: Egyre hangosabb Orbán belső ellenzéke

orban-repulo(a04d846b-b4a3-4513-ba30-abfddb69488c)(650x433).jpg (orbán repülő)
orban-repulo(a04d846b-b4a3-4513-ba30-abfddb69488c)(650x433).jpg (orbán repülő)

Lázár János már nyíltan kritizálja a kormányfő témáit és a jobboldalon is Orbán visszavonulásáról fantáziálnak. A lap megemlíti a tüntetéseket, a bécsi színészek beszólását, két helyi pártszervezet feloszlatását és Solymosi Frigyes kemény szavait is, mint indokokat.

Több más lap után a Népszava is arról írt csütörtöki számában, hogy “kicsúszhat a hatalom Orbán kezéből”. Az újság legfőképp azzal indokolja ezt, hogy Lázár János minisztériuma annyira nagyra nőtt, hogy már szinte állam az államban, ráadásul Lázár az utóbbi időszakban több kérdésben szembement a miniszterelnökkel.

Példaként felhozták azt, amikor kijelentette, hogy nincs helye állami pénznek a magyar futballban, kritizálta Csányi Sándor állami kitüntetését és Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester foghíjas vagyonnyilatkozatáról is azt mondta, akinek ennyi pénze van, annak el kell tudni számolni vele.

A heti sajtótájékoztatókat is tartó Lázártól amúgy többen tartanak a pártban a Népszava névtelen fideszes forrásai szerint. De nem ez Orbán egyetlen gondja: a lap megemlíti a feloszlatás szélén álló XV. kerületi és edelényi szervezeteket is.

 

Solymosi Frigyes, a Nemzeti Kör tagja pedig a Népszabadságnak adott interjújában beszélt arról, hogy Orbán rossz irányban halad. Megemlítette, hogy ő már 2006-ban rossz szemmel nézte, hogy a Fidesz elkezdte leszalámizni az MDF-et, valamint félő volt, hogy a kétharmados hatalommal visszaélhet a jövőben, ha megszerzi.

“Az ország hitele nemzetközi szinten soha nem látott mélypontra süllyedt, ezt a bécsi színészek minap felolvasott nyilatkozata is jelzi és az sem véletlen, hogy szinte naponta demonstrálnak az utcákon a magyarok” – mondta Solymosi, aki szerint Orbánnak átmenetileg vissza kéne vonulnia, pihennie és így helyreállna az ország hitelessége. A végén megjegyzi, annyi az átgondolatlan intézkedés, hogy felmerülhet a kérdés: “Orbánnal lehet-e még változást elérni?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik