Belföld

Készenléti rendőrök voltak az ELTE-nél

Egy hallgató vette észre a hat rendőrt, akik állításuk szerint csak a kocsikra vigyáznak. Mint kiderült, valóban autófeltörés kapcsán intézkedtek.

Egy egyetemi hallgató hat készenléti rendőrt vett észre az ELTE lágymányosi campusánál ott, ahol a Társadalomtudományi Kar van – olvasható a hallgatói tiltakozások Facebook-oldalán. A napokban a karon titlakozáshullám söpört végig, így furcsán vette ki magát a rendőrök magyarázata, miszerint a kocsilopások megelőzése végett vezényelték ki őket az Infoparkba (ami nem itt van, hanem pár száz méterrel délebbre, a Rákóczi hídnál). Kommentelők arra gyanakodnak, hogy megfélemlítésből vannak kint a rendőrök. A rendőrökről képet is küldtek az Átlátszó Oktatásnak.

ppen kszenlti rendrk vannak az ELTE lgymnyosi kampusza krl.

Posted by Ne szűnjön meg az ELTE TáTK – Veszélyben vannak az egyetemeink on 2015. április 23.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kérdésünkre közölte, hogy a Készenléti Rendőrség emberei azért vannak a helyszínen, mert kollégáiknak segítettek egy “korábbi folyamatban lévő ügyben”. Annyit elárultak még, hogy gápjárműfeltörésről van szó. Közben az Átlátszó Oktatás azt írja, 13:19-kor már nem voltak ott a rendőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik