Belföld

Kispórolták a kamerákat a Combinókból, rettegnek az utasok

combino (combino)
combino (combino)

A 4-es és 6-os villamosokon egyre több az atrocitás, de sem biztonsági őrök, sem kamerák nem védik az utasokat – írja a Blikk.

Legutóbb szó nélkül fejbe rúgott egy 52 éves nőt a 6-os villamoson egy férfi fényes nappal, a reggeli csúcsforgalomban – mutatja be Katalin esetét a Blikk mai számában.

Múlt hét hétfőn Katalin munkába tartott, az egyik ülésen ülve várta, hogy elinduljon a villamos az Oktogonról a Blaha Lujza tér felé. Minden gyorsan történt, Katalin fel sem fogta, mi történik, a rúgástól elveszítette eszméletét. Amikor magához tért, körülötte minden véres volt, és nagyon fájt a feje. A kórházban derült ki: három helyen is eltörött az arccsontja. Hetekig tart, míg felépül, máig sem tudni ki és miért támadta meg őt. Az esetet több tucat szemtanú látta, de nem segítetett senki.

A rendőrség keresi az elkövetőt, de nincs könnyű dolguk, mivel a Combino villamosokban nincsen kamera – bár a helyét kihagyták, a BKK 2006-ban kispórolta a berendezéseket.

„A prototípus jármű kamerával való felszerelésének hatósági engedélyezése zajlik, a közeljövőben forgalomba állhat az első bekamerázott 4-6-os villamos. A szükséges hatósági engedélyek birtokában a többi Combinót is felszerelik ilyen rögzítőberendezéssel. Az április 13-i esetről nem készült felvétel” – reagálta a BKK sajtóosztálya a Blikknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik