Belföld

Vitray nem tud nevetni a bénázó köztévén

vitray (vitray)
vitray (vitray)

Nem tud röhögni azon, hogy egy kezdő, gyakorlatlan, kiképzetlen ember bakizik - nem okoz neki örömet - jelentette ki Vitray Tamás a Népszabadságban, utalva a köztévénél kialakult helyzetre.

A tévés szerint, akiken most sokan nevetnek, óriási kockázatot vállaltak, amit nem lett volna szabad, de nem pusztítottak vagy forgatták fel az országot. Ha valakit hibáztatni kell, akkor nem azt, aki a feliratokat írja, hanem azt, aki jóvá hagyta a nyelvi hibákat – tette hozzá.

Vitray, aki jelenleg is aktív műsorvezető a Digi Sporton, elmondta, ma már keveset tévézik és főleg sportot néz. Úgy véli, a kereskedelmi tévék korában már pénzt kell termelni a csatornáknak, vagyis akkor lesz bevétel, ha sokan nézik a műsorokat, amit a színvonal leszállításával lehet elérni. Aki magasröptűre vágyik, nézze a rétegcsatornákat – tanácsolta.

A tévés márciusban kapta meg a Radnóti Miklós antirasszista díjat. Ezzel kapcsolatban elmondta: igenis jelen van a szélsőségesség, a rasszizmus Magyarországon. Úgy véli, látható, hogy a nehéz helyzetben lévők sokan keresik azt az erőt, ahová besorolhatnak és ahonnan többet remélhetnek. Mivel kevés az ellenoldali ajánlat, a szélsőségekhez csatlakoznak – fejtette ki a Népszabadságnak.

“Arról nem is beszélve, hogy vannak bizonyos hagyományai ennek a gondolkodásmódnak Magyarországon…” – tette hozzá a legendás riporter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik