Belföld

A KDNP-ben tényleg a család az első

rubovszky csilla (rubovszky csilla)
rubovszky csilla (rubovszky csilla)

Már ha a pozíciók elosztásáról van szó. Ezért is furcsa, hogy Hargitai János képviselő azt mondta: alig ismeri lánya élettársát, az előzetesben lévő Buda-Cash vezért.

Mint korábban írtuk, kiderült: az előzetes letartóztatásban lévő Buda-Cash vezér, Tölgyesi Péter és Hargitai János KDNP-s országgyűlési képviselő közt családi kapcsolat van: Tölgyesi a képviselő lányának élettársa, gyerekük is született pár hónapja. Ennek ellenére Hargitai azt mondta: lánya élettársát alig ismeri, talán háromszor ha találkozott vele, mert ők Budapesten laknak, a képviselő meg vidéken. Nem mintha egy országgyűlési képviselőnek nem lenne rendszeresen dolga a fővárosban.

KDNP-s politikustól szokatlan, hogy ennyire nem tart szoros kapcsolatot gyerekével, a frakciót korábban a családi összetartás jellemezte – írja a 444. 2011-ben derült ki, hogy a KDNP-frakció negyede saját rokonait alkalmazza a Parlamentben. A legjobb az egészben az volt, amikor Rubovszky György és Latorcai János keresztbefoglalkoztatták egymás családtagjait: Rubovszky titkára Latorcai felesége volt, Latorcaié pedig Rubovszky lánya.

Rubovszky Csilla ekkor már önkormányzati képviselő volt a belvárosban, azóta már alpolgármester. Bőven akad dolga: a belvárosi KDNP-nek is elnöke, sőt a Fővárosi Közgyűlésnek is tagja 2010 óta, ráadásul idősügyi miniszteri biztos és gyakorló ügyvéd. Ha ez még nem volna elég, a Fidesz-frakciónak is adott jogi tanácsokat, 12 millió forintért. A Latorcaitól kapott havi nettó 85 ezer már csak a zsebpénz lehetett.

 Rubovszky Csilla. Fotó: MTI

Rubovszky György ugyancsak a belvárosi önkormányzatnál több cikluson át kapott havi fizetést az ingatlanügyek megszakértéséért, de a sajtó kérdéseit általában zokon vevő politikus szerint nem szabad összefüggéseket keresni szakértői megbízatása és lánya alpolgármestersége között.

Harrach Péter a fiát alkalmazta a parlamentben. Három gyermeke közül ketten léptek politikai pályára: Péter a zuglói Fidesz-KDNP frakcióvezetője volt Papcsák polgármestersége idején, majd a Zuglói Cserepes Kulturális Nonprofit Kft-hez tartozó Lipták-villa vezetője lett, amiért havi bruttó 300 ezret kap. A kisebbik Harrach fiú, Tamás a XIII. kerületi Fidesz frakcióvezetője, 2009 óta pedig újlipótvárosi választókerületi elnöke is. A tavalyi önkormányzati választást egyéniben elbukta, de listáról bekerült a kerületi képviselőtestületbe.

Latorcai János egyik fia, Csaba a II. kerületben volt kerületi képviselő, az EMMI-nél helyettes államtitkár, majd a Miniszterelnökség helyettes államtitkára. A másik fiú, Zsombor az állami MVM környezetvédelmi osztályvezetője és az egyik MVM-cég felügyelőbizottsági tagja.

Szászfalvi László, Hoffmann Rózsa és Flirtl Mátyás családja is tűzközelbe került – minderről a 444 számol be részletesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik