Belföld

Zuhanórepülésben a Fidesz – kényszerleszállás vagy…

Bayer Zsolt (Bayer Zsolt)
Bayer Zsolt (Bayer Zsolt)

A Fidesz a tapolcai választás után soha többé nem tehet úgy, mintha semmi sem történt volna, hiszen olyan helyeken verték meg, ahol ez eddig elképzelhetetlen volt - írja a pártalapítóból lett publicista.

Bayer Zsolt szerint önámítás lenne ezt nem vereségként megélni, mert most van itt az utolsó pillanat, amikor még megállítható a zuhanórepülés. Ha nem sikerül, „akkor vége. Akkor már csak a lezuhanás, vagy jobb esetben a sikeres kényszerleszállás marad”.  2010 óta nagy munkát végzett a kormány, amit négy és fél évig vissza is igazolt a társadalom, de tavaly októberben történt valami.

Azóta a Fidesz nem találja magát, sikerült ráragasztani a korrupt bélyeget, „ami a legnagyobb veszély”. Bayer úgy számol, a vádak nagyjából 90 százaléka hazugság, de hiába, ez a tömeglélektan. Ezért stratégia kell, aminek legfontosabb eleme, hogy a Fidesz nem engedi elvenni a lelkét, ami a baloldalnak nincs, a Jobbiké viszont most nagyobb. Akkora, mint a Fideszé volt huszonöt éve, „de nem biztos, hogy olyan tiszta is”.

Bayer visszatérne a rendszerváltó idők régi lelkéhez,  mert „éppen az a pillanat van megint, hogy semmi szükség hátsó szobákban összebuherált kampányfogásokra meg hülye szlogenekre. Csak őszinteségre és lélekre. És munkára. Másképpen megnézhetjük magunkat. Ami teljesen lényegtelen. De az ország is megnézheti magát. Az viszont nem játék. Hát akkor? Mire várunk?” – teszi fel a kérdést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik