Belföld

Egymilliárdos pályázatot írt ki a Nemzeti Kommunikációs Hivatal

Nyílt közbeszerzést hirdetett a Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH), amely a Kreatív szerint az első jelentős megnyilvánulása a hivatalnak a kommunikációs szakma számára.

A TED-en olvasható kiírás szerint a közbeszerzést az Államadósság Kezelő Központ nevében végzi a Nemzeti Kommunikációs Hivatal. A közbeszerzés tárgya az állampapírok értékesítésének támogatását célzó médiatervezés és –vásárlás, azaz médiaügynökségi feladatok – írja a Kreatív. A megbízás az idei év második felére szól, a szerződést június 26. és december 31. között köti a nyertessel a hivatal.

A pénzügyi alkalmasság legfontosabb kritériuma, hogy a két előző üzleti évben a pályázó cég nettó forgalma elérje évente a 400 millió forintot. A pályázati dokumentáció ingyenes, a hivatal viszont az eljárásban való részvételt ajánlati biztosíték nyújtásához köti, amit az ajánlattevőnek az ajánlata benyújtásával egyidejűleg kell az NKH rendelkezésére bocsátania, ennek összege pedig nem kevesebb, mint egymillió forint.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a NKH tavaly október 10-én kezde meg működését. A hivatalban összpontosulnak az állami szervek reklámokkal és PR-kommunikációval kapcsolatos közbeszerzései, a hivatal dolga összehangolni és ellenőrzni ezeket a feladatokat egységes és szabályozott célkitűzések alapján.

Lázár János nem sokkal később, október 28-án nevezte ki a hivatal vezetőjét: Nobilis Márton az Index korábbi tulajdonosának, Nobilis Kristóf milliárdos üzletembernek a fia. Korábban az Origo-botrány kapcsán is előkerült a neve, tanácsadóként volt jelen a cég környékén. A Kretív emlékeztet: Nobilis az egykori Fidesz pártigazgató, Várhegyi Attila Prestige Media nevű cégétől érkezett a pozícióba. A hivatal az állami szektor összes kommunikációs tárgyú közbeszerzését fogja irányítani, emellett stratégiát készít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik