Belföld

Titokban lelépett Paks II. vezérigazgatója

Nagy Sándor (Nagy Sándor)
Nagy Sándor (Nagy Sándor)

Nagy Sándor Londonba ment, távozásáról semmilyen bejelentés nem volt.

2012 óta vezette az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt-t Nagy Sándor. Ez a cég irányította a paksi bővítést. A szakember kedd óta azonban az Atomerőmű Üzemeltetők Világszövetségének londoni irodáját vezeti – értesült a 444. Távozásáról semmilyen hivatalos bejelentés nem volt, a cég honlapja sem számolt be róla, csak levették a nevét a menedzsment tagjait felsoroló oldalról.

Nagy március közepén még lelkesen nyilatkozott az új blokkok előkészítéséről, nem volt arra utaló jel, hogy rövidesen Londonba megy. Pletykák ugyan már terjengtek szakmai körökben erről, de sokakat meglepett, hogy már nincs a cég élén.

 MTI

Több találgatás is felmerült a távozás okával kapcsolatban, így például az, hogy a kormány már nem bízott benne, de van, aki úgy látja, hogy csak szerette volna külföldi munkával koronázni a karrierjét. Olyan is van, aki úgy véli: Nagy már aláírta az összes fontos szerződést, nem maradt lényeges dolga.

A Paks II. Zrt-t felügyelő Miniszterelnökség csak annyit mondott a 444 kérésére, hogy új igazgató még nincs, a távozás okáról később ígértek felvilágosítást. A leköszönt vezérigazgatót márciusban a Magyar Érdemrend tisztikeresztjének polgári tagozatával is kitüntették.

Ő írta alá azt a szerződést is, amelyet a fűtőelemek beszállításáról kötöttek az oroszokkal, az Európai Bizottság viszont visszadobta. Ezt a magyar kormány igyekezett volna eltitkolni, de a Financial Times nyilvánosságra hozta, hogy a szerződés nem felelt meg az uniós jognak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik