Belföld

11 milliárddal vigasztalódik Simicska

Simicska-Lajos(1)(960x640).jpg (simicska lajos)
Simicska-Lajos(1)(960x640).jpg (simicska lajos)

A két egykori jó barát, Orbán Viktor és Simicska Lajos között kitört a háború, a Közgép-vezér sorra esik az üzletektől, de cége hatalmasat ment tavaly.

A legfrissebb hírek szerint a kormány leállította a Simicska érdekeltségébe tartozó M4-es autópálya építését, Lázár csak annyit mondott, hogy azért állítják le a fejlesztést, mert az unió nem ad pénzt a felújításra. Ráadásul 1440 hektár állami földet is visszavettek az üzletembertől, és még oda is szúrtak ma neki, de ettől függetlenül hatalmas osztalékot fizethet ki a Közgép.

Az Index információi szerint 11 milliárdot osztanak szét Simicska és a többi tulajdonos között. Február 18-án tartottak közgyűlést a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt.-nél, Szigeti Ferenc igazgatósági tag mutatta be az előző éves eredményeket és tájékoztatta az összegyűlteket a részvénytársaság vagyoni helyzetéről.

A tavalyi árbevétel 112,9 milliárd forint volt, ezzel bőven túlszárnyalták a 2013-as évet, amikor csak 72 milliárd. A részvényesek végül egyhangúlag, 12:0 arányban elfogadták a beszámolót és döntöttek az adózott eredmény sorsáról. A 14,1 milliárdos adózás előtti eredményből 11 milliárd forintot fizetnek ki.

Úgy tudni, azóta meg is érkezett a pénz Simicskához és a többi tulajdonoshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik