Belföld

Mit nézzek húsvétkor a tévében?

cinema-nonap(960x640).jpg (cinema, mozi, nőnap)
cinema-nonap(960x640).jpg (cinema, mozi, nőnap)

Mint tudjuk, régen minden jobb volt, például tévéműsort választani is, hiszen ha Húsvét, akkor minden bizonnyal Jézus-film, Majmok bolygója és Bud Spencer-klasszikusok mindig akadtak a köztévén. Na de most? Megmondjuk mit érdemes nézni!

Április 5. Vasárnap

Tulipános Fanfan (RTL Klub, 15:40)

Túl az ebéden, a sonkahalmokon mi lenne alkalmasabb délutáni sziesztára, mint egy kosztümös kalandfilm, csinos nőkkel, jóképű férfiakkal, mókával, kacagással. Már csak Korda György hiányzik!

Harry Potter és a Tűz Serlege (Viasat3, 17:55)

A varázslótanonc regény és filmfolyamának negyedik epizódja akkor is élvezhető, ha az ember nem látta, olvasta a korábbiakat. Ráadásul Harry Potter még egy magyar mennydörgő sárkányt is meglovagol.

A Hobbit – Váratlan utazás (RTL Klub, 18:50)

Ha megunjuk a varázslókat és sárkányokat, kapcsoljunk át mágusokra és repülő hüllőkre, kiegészülve tündékkel, hobbitokkal. Csak az kezdje el nézni akit nem irritál, hogy egy háromszáz oldalas könyvből három filmet is készítettek.

A fekete tulipán (Duna, 21:50)

Aki délután átaludta, este klasszikusabb verzióban is megnézhet egy francia kalandfilmet. Alain Delon rulez.

Április 6. Hétfő

A fantasztikus Róka úr (RTL Klub, 8:45)

Wes Anderson egészen különleges rendező, furcsa látásmódja animációs filmben is kiviláglik, így ha már kora reggel felébreszti az embert gyermeke, nézzük ezt vele. Sonkában gazdag reggelihez ideális.

Macskafogó (TV2, 11:30)

A furcsa Mickey Mouse átiraton generációk nőttek fel, és 2015-ben is élvezetes. Ha villogni akarunk a gyerek előtt, mondjuk el neki, hogy a macskaszindikátus vezére, Giovanni Gatto neve olaszul Macska Jánost (vagyis Macskajancsit) jelent.

Mr. Peabody és Sherman kalandjai (HBO, 13:50)

Ha okítani is kívánjunk lurkónkat, ez a mese tökéletes rá. Apa vagy anya az időutazó kutya és iskolásfiú társa kalandjait nézve elmesélheti ki volt Leonardo da Vinci, Agamemnón király, Robespierre vagy éppen Mahatma Gandhi. Menő dolgokat tudni menő!

Álom luxuskivitelben (Duna, 20:30)

Ha egyvalamiért, az Audrey Hepburn által előadott Moon River című daláért érdemes végignézni a filmet, másért nem. Hiába klasszikus alkotásról van szó, teljesen érthetetlen, miért az. A színésznő karaktere igazán szemét a pasikkal: pénzhajhász, játszik a férfiakkal, megbízhatatlan, hisztis és láncdohányos.

A diktátor (TV2, 22:30)

Sacha Baron Cohen egyvalamihez nagyon jól ért: minden filmjében pellengérre állítja az amerikai álmot. Ebben az alkotásában Aladeen Admirális Generálisként, egy nemlétező ország, Wadiya diktátoraként Amerikába utazik, ahol fényt derít a demokrácia árnyaira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik