Belföld

Eljótékonykodja hárommilliós jutalmát nagykőrös polgármestere

Dr. Czira Szabolcsot nagyvonalúan jutalmazta képviselőtestülete. A több mint hárommillió forintos elismerés híre bejárta a sajtót, ma tudatták: jótékony célra fordítják az összeget.

Ahogyan arról korábban hírt adtunk: Czira Szabolcs polgármestert március 15-én kitüntették a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje Polgári Tagozatával. Erről napirend előtt tájékoztatták a képviselőket a legutóbbi testületi ülésen. A fideszes többség nem akármilyen jutalommal fejezte ki nagyrabecsülését a városvezető felé: hét fideszes benyújtott egy sürgősségi indítványt, miszerint Czira Szabolcsot hathavi illetményének összegével kellene jutalmazni. Megszavazták, az eset a bejárta a magyar sajtót.

A Fidesz Nagykőrösi Képviselőcsoportja ma közleményt jutatott el hozzánk. Tájékoztatásuk szerint a polgármester a hat havi illetményt jótékonyt célra kívánja fordítani. „A 3.141.000 forinttal a nagykőrösi oktatási intézmények fejlesztésér valamint a református egyházon keresztül, a nehéz sorsú kárpátaljai magyarokat kívánja támogatni” – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik