Belföld

100 kilométer/órás szél fújt a Balatonnál

A meteorológiai szolgálat szerint durva szél kísérte a frontátvonulást.

A Balaton környékén átmenetileg 100-110 km/h körüli széllökések kísérik az átvonuló frontot és a hozzá kapcsolódó záporokat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárási helyzetjelentéséből..

Budapesten az erős szél hatására egy teherautót is baleset ért. A sofőr elmondása szerint vélhetően egy széllökés miatt járműve az útelválasztó korlátoknak ütközött, a járműv hátsó tengelye kiszakadt. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint újabb hidegfront vonul át nagy sebességgel térségünk felett, hatására sokfelé eső, illetve átmeneti záporok lesznek hó- és jégdarával, sőt helyenként dörgés és villámlás is lehet. : Csütörtökön az esti, késő esti órákban egyre inkább az északnyugatról délkelet felé haladó hidegfront átvonulásakor lehet viharos a szél. Elsősorban a Dunántúlon és a déli országrészben a front menti záporokhoz, zivatarokhoz kapcsolódhat rövid ideig akár 90 km/h körüli széllökés is.

Hajnalra az ország déli és keleti részén is – a Nyírség és a Zempléni-hegység környékét leszámítva – csökken a felhőzet, kiszorul az ország területéről az összefüggő felhőzet és a csapadék is megszűnik. Ezt követően gomolyfelhők képződnek, napközben a felhőátvonulásokból további futó záporok, jég- és hódarazáporok alakulnak ki, elsősorban a Miskolc-Békéscsaba vonal mentén és attól keletre zivatar is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik