Belföld

Beindult a kormányzati úthenger Simicska ellen

Csepreghy Nándor (államtitkár, miniszterelnökség, )
Csepreghy Nándor (államtitkár, miniszterelnökség, )

Egyszerre két miniszter állíttatta le az építkezést az M4-es autópálya kartellgyanúval érintett szakaszán.

Lázár János és Seszták Miklós miniszterek utasítást adtak arra, hogy azonnali hatállyal állítsák le az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését. A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára közölte: Lázár János mint az uniós források felhasználásáért felelős miniszter, Seszták Miklós pedig mint a közlekedésért felelős miniszter utasította a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. vezérigazgatóját az építkezés azonnali leállítására.

Az ok az Európai Bizottság által felvetett gyanú, miszerint a kivitelező cégek kartellmegállapodást kötöttek, ami ellentétes az uniós joggal. Csepreghy Nándor azt mondta, a kormány nem ért egyet az EU-bizottsággal, és amíg nem bizonyosodik be a gyanú, addig “nem tör pálcát senki fölött”, de szeretné teljes körűen kivizsgálni a gyanút, hiszen közpénzből megvalósuló projektről van szó.

Mint korábban megírtuk, a Népszabadság megjósolta a döntést. A kormány Simicska Lajosra szeretné ugyanis hárítani, hogy az EU elmeszelte az M4 autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszát. Állítólag összeszedték azt is, hogy milyen  vizsgálatok indultak a Közép-cégek ellen. Hamarosan nyilvánosságra is hozzák a listát, amelyen szerepel az M0-s autópálya M6-os és 51-es főút közti szakaszának bővítése is.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik