Belföld

Melyik magyar műsorvezető volt a legcikibb kezdőként?

Kishazánkban éppen csak egy maroknyi olyan tévés van, akik a szamárlétrát megjárva, ma a legnépszerűbbek között vannak. Na de ők hogyan is kezdték?

Szabó Zsófi csatornaváltása, és színésznőből műsorvezetővé válása sok kritikát kapott. Az RTL Klub a szőke celebet azonnal mélyvízbe dobta, és az X-Faktor élő showjában bizonyíthatta rátermettségét. Az első adás után már csak a tehetségkutató háttérműsorát, az After X-et vezette, de a nézőket nem igazán nyerte meg a stílusa. A műsor vége óta egyelőre nem is kapott újabb lehetőséget a csatornától, de a rajongók azzal biztatták, hogy majd beletanul a szakmába.

Ennek okán elgondolkodtunk, hogy a jelenleg legkeresettebb műsorvezetők, hogyan kezdték a pályájukat, és mennyit változtak az évek alatt. Miből lesz a cserebogár?

Ördög Nóra, aki az egyik legkedveltebb műsorvezető ma Magyarországon, 20 évesen állt gyakornoknak az RTL Klubnál, az ott töltött 13 év alatt pedig elérte, hogy a legnagyobb showműsorokkal bízzák meg. Azt kell, hogy mondjuk, ez nem is meglepő, hiszen már a Kölyökklubban is hozta azt a lazaságot és természetességet, ami ehhez a szakmához elengedhetetlen. A közel másfél évtized alatt talán ő változott a legkevesebbet, persze egy kis magabiztosságot magára szedett, de az biztos, hogy Nórában már akkor is megvolt az a plusz, aminek köszönhetően most ott tart ahol.

Sebestyén Balázs szintén 20 éves volt, amikor kamera elé állt. Ő az akkor még Z+ néven futó (mai VIVA) zenecsatornánál kezdte a pályáját. Talán az ő stílusa finomodott a legtöbbet az évek alatt, ami kétségtelenül annak köszönhető, hogy időközben felnőtt és családot alapított. Jellegzetes nevetése és szurkálódó stílusa azonban nem változott. A hülyegyerek imidzs elhagyása viszont mindenképpen az előnyére vált, de mai sikerének alapjai már a kezdetekkor is ott bujkáltak benne.

Lilu alias Kovalcsik ildikó is a zenetévén kezdett 1999-ben. Akkor volt 23 éves, de az idő, mintha semmit sem fogott volna rajta. Külsőben sem változott sokat, de ha a következő felvételről nem tudnánk, hogy már 15 éves, simán elhinnénk, hogy nemrégiben forgatták. Lilu cinikus, és gyakran katonás stílusa máig tartja magát, és hiába utálkoznak sokan, ő még mindig ott van a műsorvezetői elitben.

Habár Istenes Bencét gyakran emlegetik Sebestyén Balázs utánzataként, sikerei elvitathatatlanok tőle. Ő már a fiatalabb generációhoz tartozik, de az RTL Klub legnagyobb dobásait már mind kipipálta, sőt legutóbb már az X-Faktor szóló vezetését is rábízták. Bence 2008-ban debütált a VIVA-n, de két és fél évvel később már a kereskedelmi csatornához került. Kezdeti vicceskedős stílusa neki is megmaradt, a gyakorlattal pedig az erőltetettséget is le tudta vetkőzni. Az pedig, hogy mekkora rohamléptekkel halad előre a szakmában, mind őt bizonyítják.

Mindezek után számunkra a konklúzió az, hogy aki most sikeres, abban már ott volt a tűz a kezdet kezdetén is. Nem állítjuk, hogy bizonyos dolgok nem tanulhatóak a műsorvezetéssel kapcsolatban, de akiben nincs meg a tehetség, az bizony egy ponton megreked, amire talán Tatár Csilla a legjobb példa. Így csak egy tipp, de Szabó Zsófinak nem jósolunk fényesen szárnyaló jövőt a szakmában. Talán jobb lenne, ha a kaptafánál maradna?!

+1: Vadon Jani talán kicsit sokára ért be, már ami a televíziós népszerűséget illeti, de őt most nem is szeretnénk kielemezni. Azt viszont kihagyhatatlannak érezzük, hogy megmutassuk, milyen is az, amikor Janinak van haja!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik