Belföld

Provokátorfigyelő: egyeztetett az anyapárttal a Fidelitas

böröcz lászló (böröcz lászló)
böröcz lászló (böröcz lászló)

A kormánypárt ifjúsági szervezetének elnöke azt is elmondta: nem tilthatja meg testvérének, hogy trafikra pályázzon.

Ragaszkodik ahhoz Böröcz László, a Fidelitas elnöke, hogy félreértették „provokátorfigyelő” kezdeményezésüket, melyben azt kérték támogatóiktól, hogy küldjék el azok fényképét és adatait, akiket „provokátornak” tartanak, hogy azután a kormánypárt ifjúsági csoportja azokat kipellengérezhesse. Böröcz a Mandinernek adott interjúban azt mondta: csak a „magukat civilnek hazudó pártaktivisták” tevékenysége ellen akarnak fellépni, akik a „március 15-i állami ünnepséget is megzavarták”.

Az interjút készítő Stumpf András felvetette: a Fidelitas-aktivisták is provokáltak annak idején, Gyurcsány Ferenc rendezvényein. Böröcz erre azt mondta: ők nem állami ünnepséget zavartak meg. Szerinte nem volt felesleges az ötlettel előállni, ha az emberek a jövőben „kétszer is meggondolják, tönkretegyék-e családok ünneplését”.

A „provokátorfigyelés” a Fidelitas ötlete volt, de egyeztették a Fidesszel – mondta Böröcz, azt viszont nem árulta el, hogy a pártból ki volt az, akivel ezt megbeszélték.

Az interjúban felmerült: Böröcz László testvére öt trafiküzemeltetési jogot is elnyert, de a Fidelitas-elnök szerint neki ehhez nincs köze. Hozzátette: nem tilthatja meg a testvérének, hogy pályázzon, akkor sem, ha ez neki kellemetlen.

Böröcz azt is elmondta: sokat kell dolgozniuk azért, hogy a fiatal szavazókat visszacsábítsák a Jobbiktól, szerinte ugyanakkor abból fakad a Jobbik térnyerése, hogy a baloldal hosszú évek óta képtelen alternatívát állítani, őket a Jobbik „egyszerű retorikájával” lehetett megszólítani.

Böröcz azt is elmondta: a tapolcai időközi választást becsületbeli ügynek tekintik, minden segítséget meg fognak adni a fideszes jelölt győzelméhez. Ugyanakkor elismerte: az, hogy a Fidesz veszít népszerűségéből, náluk is érezhető, nem tagadta, hogy vannak, akik kilépnek emiatt, de jönnek újak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik