Belföld

Jobbik: A keményen dolgozó kisemberek foglaljanak el budai lakóparkokat

A Jobbik alaptörvény-ellenesnek tartja azt a társadalmi vitára bocsátott stratégiát, amely a telepszerű lakhatás kezelését alapozza meg.

Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a romatelepek felszámolására szánt 8 milliárd forint 2007 és 2013 között is “lyukas hordóba öntött víz volt”, a 2014 és 2020 közötti időszakban pedig még többet, 20 milliárd forintot szán a kormány a feladatra.

Provokációnak minősítette, hogy előfeltétel lesz a lakhatás legalizálása, így szerinte illegális lakásfoglalók is lehetnek a támogatások kedvezményezettjei. Hegedűs Lorántné azt javasolta: ez esetben a “keményen dolgozó kisemberek” foglaljanak el budai lakóparkokat és még támogatást is kapnak ezért.

Az ellenzéki politikus – aki egy lyukóvölgyi videóval szemléltetett – bírálta azt is, hogy a kedvezményezetteket nem kötelezik arra, hogy tartsák rendben a környezetüket. Egészségtelennek nevezte, hogy csak nagyobb területi egységekre lehetne szétszórni a problémát. Vagyis A településen felújítani a telepet, B-re iskolába vinni a gyereket, C-ben pedig munkát vállalni – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik