Belföld

Mégis nyitva lesznek a Spar-üzletek a benzinkúton

Hiába hoztak rá külön törvényt, az OMV-kutakon létesült Spar Express üzletek továbbra is nyitva lesznek vasárnap – a boltokat a kutat üzemeltető vállalkozó viszi majd.

A Világgazdaság írja: az OMV úgy értelmezi a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény március 17-én elfogadott módosítását, hogy az továbbra sem tiltja meg az olyan OMV töltőállomások shopjainak nyitva tartását, amelyeken megjelenik a Spar emblémája, így azok az említett módosítás hatályba lépését követően vasárnapokon is nyitva tartanak. Mindezt Wilfried Gepp, az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatója mondta a lapnak.

Az OMV Hungária Kft. tulajdonában lévő 169 üzemanyagkút közül 165 rendelkezik üzlettel, amelyeket magyar kisvállalkozások üzemeltetnek. Jelenleg nyolc OMV shop működik Spar emblémával, és további kilenc helyszínen folynak átalakítások ebből a célból. Azonban a Spar Magyarország Kft.-nek nincsenek üzletei a cég töltőállomásain, hanem a kutat üzemeltető vállalkozó árusítja a Spar termékeit is. Így az OMV shopok Spar emblémával ugyanakkora területen, ugyanabban az épületben működnek, mint korábban. A boltok fő, de nem kizárólagos beszállítója a SPAR Magyarország Kft., és ez nem érinti a tulajdonosi és üzemeltetői struktúrát – írja a gazdasági napilap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik