Belföld

Van egy jó és egy rossz hírünk a bringásoknak

bicikli (bicikli)
bicikli (bicikli)

Fejlődő fővárosunk egyre minőségibb bringás infrastruktúrát kap. Vannak persze félresikerült ötletek és megvalósítások, be is mutatunk egy jót és egy rosszat, amiket a napokban fedezhettek fel a kerékpárosok.

Budapest bringás közlekedése fejlődik, a képet viszont olykor árnyalja, hogy jó vagy rossz irányba-e. Néha olyan koncepciók valósulnak meg, amik elég életidegenek, például a lenti képen látható kerékpártároló. A képet a – következő nagy bringás vonulást szervező – I bike Budapest oldalán találtuk, úgy tudjuk, a Határ út és a Nagykőrösi út sarkán található.

Fotó: Facebook / I bike Budapest

A 3-as villamos felújítása mellett rendezték a bringás közlekedést, a megálló és az úttest közötti sávra került az elkordonozott tároló. Egy kommentelő szerint ráadásul a Határ úton végig így építették ki a tárolókat.

De hogy a napos oldalt is bemutassuk, íme a VI. kerületben felfestett Szinyei Merse utcai kerékpársáv. A Kodály köröndnél végződő utca egyirányú, a bringasávot azért festették fel, hogy a kerékpárosok végre legálisan is haladhassanak a menetiránnyal szemben. Egy-két apróság még hiányzik a Magyar Kerékpárosklub Budapest Belváros oldala szerint (pl. a bringás jelzőlámpa), de a lényeg a fejlesztés.

Fotó: Facebook / MagyarKerékpárosklub Budapest Belváros

Ajánlott videó

Olvasói sztorik