Belföld

A második napon is felborult a nemzeti hírtévé

m1 (m1)
m1 (m1)

Bár korábban azt mondták, nem lesz parlamenti közvetítés, hétfőn délután órákig ezt adták megszakítás nélkül. Állítólag másképp nem tudták volna kitölteni a műsoridőt.

Mi is megírtuk: az MTVA nemrég bejelentette, hogy a köztévé csatornáinak műsorából kikerül az élő parlamenti közvetítés. Ennek ellenére hétfőn délután kapcsolták az Országgyűlést és órákon keresztül az ülést adták, az óránkénti híradók is elmaradtak.

Az Origo úgy értesült, hogy a stáb tapasztalatlansága miatt több anyag nem készült el, az adásbiztonság miatt döntöttek a parlamenti közvetítés mellett. A HVG.hu-nak is ugyanez jutott a tudomására közmédiás berkekből. Arról szóló információk is vannak, hogy a vágók csak a múlt hét második felében ismerkedhettek meg a teljesen új programokkal, a stúdiószemélyzetnek is kevés ideje volt gyakorolni.

Az MTVA egyelőre nem válaszolt az Origo érdeklődésére, hogy meg tudják-e erősíteni mindezt. Mindenesetre vasárnap kaotikusra sikerült a közhírtévé első napja: folyamatos bakik jellemezték az adást, mígnem délutánra teljesen összeomlott az adáslebonyolító és elsötétült a képernyő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik