Belföld

Ráülünk a közmédia háromlábú székére

tatár csilla (tatár csilla)
tatár csilla (tatár csilla)

Tatár Csilla és kamerarángatás a Petőfi tévén. Lovasira számítottunk, be is jött, a habonybulvárnak viszont nyoma sincs. Percről percre követjük az adást.

A Petőfi tévé olyan, mint a háromlábú szék, hogy ne lehessen felborítani – ezt mondta a vasárnap este nyolckor induló új csatornáról a közmédia vezérigazgatója reggel a rádióban. A hírcsatornává átvedlett M1 már olyan csúnyán felborult, hogy nekünk fájt, de van még egy esélye az állami tévének, hogy bizonyítson a fiatalok csatornájával.

 

21.05

Az első egy órából kimaradt a katarzis, most a magyar hiphop nagyjai és aprajai tolják a Pilvakert élőben az Erkel Színházból. Ha történik valami érdekes, jelentkezünk még, de egyelőre azt kell megállapítanunk, hogy a hírcsatornás bakik szórakoztatóbbak voltak. Hosszú távon mondjuk szívesebben néznénk Petőfi tévét.

 

21.00

Az Akváriumból jelentkező műsorvezető gyerekkori felvidéki ünnepi élményeit idézi fel. Elmondása szerint mindig a Petőfi-szobrot koszorúzták meg, mert nem nagyon volt mit csinálni, de előtte nap jöttek mindig a szlovák huligánok és megrongálták. Köszönjük szépen ezt a roppantul méltó megemlékezést Galán Angélának.

 

20.51

Nemcsak Halott Pénz, hanem Fluor Tomi is öltönyt vett az Erkel Színházba, a Pilvakerre. Sőt, színben illeszkedő baseball-sapkát is talált hozzá.

 

20.50

Már nyolc óta megy közvetítésünk, és még csak most vesztek össze a kommentelők! Szilárd azt írta, hogy ha ez ilyen szar lesz, kár bele a pénz, mire Ferenc közölte Szilárddal, hogy nézze az „ÁTV-ét”. Erre Tibor is beszállt a vitába, aki „agy károsult”-nak nevezte Ferencet és szexuális utalást tett felé, majd rendkívül elítélendő kifejezéssel illette a miniszterelnököt, de reméli, hogy Ferencnek öt nagy képe is van róla a szobája falán.

 

20.45

Lovasi szakállal. Kemény, mint a vídia.

 

20.42

Márk azt írja nekünk, hogy meg van döbbenve, inkább, mint megszólítva a Petőfi tévé által. „Albérletem van, párkapcsolatom nincs, illetve ahogy állítólag a (Petőfi TV-n sajnálatos módon eddig nem szerepeltetett) Aradszky Laci mondta: akinek nincs párkapcsolata, annak van pár kapcsolata. Úgyhogy van. A Kiscsillag fenomenális volt, el is terelte a figyelmemet a vasárnap esti hazahozott munkától (dolgozatjavítás), én nem plázában dolgozok, hanem a közszférában ugyanis.”

Köszönjük a jó példával elöljárást, írják meg önök is, ha fiatalok, hogy mennyire érzik magukat megszólítva a Petőfi tévé által – info@24.hu az emailcím.

 

20.35

Tiltanák-e a szülők ma Petőfit a gyerekektől? – tette fel az adekvát kérdést Tatár Csilla az irodalomtörténésznek.

 

20.30

Most azt fejtik meg random fiatalokkal, hogy milyen lenne Petőfi, ha ma élne. Mondjuk ezt nem a szelfibotos videó alapján kellene megítélni. “Tök jó csávó volt.” “Kicsit a bátyámra hasonlít.” “Tipikus bölcsész.”

 

20.20

Halott Pénz elegáns öltönybe öltözött az ünnep tiszteletére. Nyakkendőt azért nem húzott.

Az első húsz perc alapján nem tartunk attól, hogy a Petőfi tévével Habony Árpád készülne agyonverni az RTL Klubot. Igazából bulvár sincs, a Petőfi tévé inkább azoknak szól, akik a szépemlékű Kultúrházat is nézték.

 

20.15

A Pilvakeren “olyan verseket helyezünk új köntösbe, amelyek (öt másodperc szünet) nagy szerepet töltöttek be az irodalomban”. Ez lesz majd kilenctől élő adásban. Műsorvezetői kérdés az egyik fellépő hölgyhöz: “Hogyan reagálnál, ha Petőfi Sándor belépne hozzátok próbára?”

 

20.13

Átkapcsoltak az Erkel színházba egy Kiss Ádám-interjúra, hülyekalapos öcsibajszos műsorvezetővel. “Létezik forradalmi humor?”

Majd a Pilvaker-fellépők mondanak olyanokat, hogy ha Petőfi élne, rapper lenne. Sose hallottunk még ilyen eredeti gondolatot.

 

20.05

Tatár Csilla és Kerekes Péter köszönt be az A38 hajó kocsmarészéből. Közben rájöttem, valószínűleg azért bukás a fiataloknak tévézni, mert az adásrendezők azt hiszik, attól lesz fiatalos a műsor, hogy összevissza rángatják a kamerát, amitől rövid távon el lehet szédülni. Nade hogy mondjunk pozitívat is, eléggé jól néz ki, hogy a műsorvezető odamegy a koncertteremhez, benyit és már zenél is a Kiscsillag. Technikai baki nélkül, tökéletes hanggal, ennyiben már helyre is hozták a hírcsatornás fiaskót, majd átkapcsoltak az Akváriumba, ahol a színpadon beszéltek pár szót Kardos-Horváth Jánossal, és már indult is a Kaukázus-koncert.

Utána tönkre is tette az operatőr az egészet egy nagyon poénosan fejjel lefelé beadott Tatár Csillával. Hogy száradna le a keze a kamerarángatásért.

 

20.03

Ön fiatal? Van albérlete, párkapcsolata? Nincs? Hogy érzi, meg van mostmár szólítva a közmédia által? Számoljon be tapasztalatairól, annyira kíváncsiak vagyunk! Írjon mondjuk az info@24.hu címre.

 

20.00

Óriási LSD-trippel kezdődött az élő adás. Gép-Petőfi a főcímben, majd dalszöveget olvasnak fel versként, a Kezdjetek el élni-t. Televízióművészet.

 

19.59

“Kedves gyerekek, nincs több mese mára, bújjatok ágyba” – hangzott el és már indul is ajánlókkal a Petőfi tévé, egy 1848-as utánérzésű, mégis felettébb trendi-fiatalosch főcímmel.

 

19.55

Na de mi lesz ma este nyolctól? Úgy néz ki, minden nap az „Én vagyok itt” magazinműsorral indul az adás, ma se lesz másképp. Az A38-ról élőznek, bemutatkoznak a műsorvezetők, köztük a TV2-től igazolt Tatár Csilla, aki egyszer ezt bírta kérdezni a láthatóan meglepődött Oszter Sándortól:

Olvasói sztorik