Belföld

Mindenhová Orbán veje hozza el a fényt

közvilágítás (közvilágítás)
közvilágítás (közvilágítás)

Sorra nyeri el az önkormányzati közbeszerzéseket az Elios Innovatív Energetikai Zrt., mely a miniszterelnök vejének érdekeltségi körébe tartozik – írja a VS.hu. A cég, melynek korábban Tiborcz István az egyik vezetője volt, Mórahalmon is nyertes pályázatot tudhat magáénak, ott 64 millió forintból cserélik a lámpákat. A beruházás összegének 85 százaléka uniós pénz.

A társaság egyik jelenlegi vezetője, Péter Zsolt a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft.-ben is visel tisztséget, ez a cég vette meg Keszthely városától a balatoni kikötőt.

Az Elios idén a zalaegerszegi közvilágítás felújítására kiírt pályázatot is elnyerte, ami bő egymilliárd forintos beruházást jelent. A szentesi közbeszerzést viszont elvesztette. Pécsi munkájukra a helyi sajtóban kritika is érkezett: azt kifogásolták az ott élők, hogy az új, ledes lámpáknál rosszabbul lehet látni.

Korábban megírtuk: a Tiborcz István 50 százalékos tulajdonában lévő Elios Innovatív Zrt. által elnyert négy közbeszerzésnél visszaélés gyanúja merült fel, a rendőrség 1,2 milliárd forintnyi megrendelés ügyében vizsgálódik a cégnél.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik