Belföld

Ezt mondta Orbán az ügynökvádról

Orban(78e37ce7-63b3-49dd-9f35-62acc63b0ebd)(650x433).jpg (Orbán)
Orban(78e37ce7-63b3-49dd-9f35-62acc63b0ebd)(650x433).jpg (Orbán)

Simicska Lajos vasárnap azzal robbantott, hogy azt mondta, a magyar miniszterelnök jelentést írt róla. Megkérdeztük a kormányfőt és Varga Mihályt is az ügyről.

A Hír24 riportere hétfőn megkérdezte Orbán Viktortól, hogy írt-e valaha jelentést Simicskáról, mint ahogy azt a médiavezér állítja.

“A tények magukért beszélnek, és minden információ elérhető. Javaslom, hogy azokat tanulmányozzák. Az ügyről pedig az a véleményem, hogy sajnálatos dolognak tartom, hogy a személyes sértettség ilyen mélyre juttathat bárkit. Egyébként ilyen csinn-bumm cirkuszokat csinálni a magyar politikában, nem látom értelmét” – válaszolta a magyar miniszterelnök.

Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert egy magyar fejlesztésű és magyar gyártású elektromos busz bemutatóján kérdezte az ügynökvádról riporterünk hétfőn. Varga szerint a miniszterelnökség egyértelműen rögzítette az álláspontját. „Az, hogy az akták hogyan, milyen módon kerülhetnek nyilvánosságra, nyilván egy parlamenti, több párti megállapodásnak lehet majd az eredménye” – mondta. Simicska Lajos, az utóbbi hetek eseményeit látva, elég öntörvényű személyiség, így tőle már semmilyen kijelentés nem lep meg – tette hozzá.

Korábban Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke hasonló választ adott a hvg.hu ügynökvádat firtató kérdésére. Ő annyit mondott, hogy “ez politikai csinn-bumm cirkusz, nem foglalkozunk vele, tesszük a dolgunkat”.

Simicska Lajos egy vasárnap megjelent interjúban beszélt arról, hogy Orbán Viktor szerinte jelentett róla, és hogy a róla szóló akták Moszkvában lehetnek.

A Miniszterelnökség a Mandinernek egy korábbi dokumentumot küldtött még aznap, cáfolva a jobboldali vállalkozó állításait.

Az ügy kapcsán több politikus is arról írt a Facebookon, hogy nyilvánosságra kellene hozni az ügynökaktákat.

 

Olvasói sztorik