Belföld

Varga: nem teljes a női esélyegyenlőség

nő, esélyegyenlőség, dolgozó nő (nő, esélyegyenlőség, dolgozó nő)
nő, esélyegyenlőség, dolgozó nő (nő, esélyegyenlőség, dolgozó nő)

A nemzetgazdasági miniszter elismerte, hogy sok még a tennivaló a nők jövedelmi helyzetével, gazdasági, társadalmi, politikai életben betöltött szerepével kapcsolatban.

Egyáltalán nem teljes a női esélyegyenlőség a gyakorlatban, sok még a tennivaló a nők jövedelmi helyzetével, gazdasági, társadalmi, politikai életben betöltött szerepével kapcsolatban – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) Női vállalkozások, vállalkozó nők című rendezvényén Varga Mihály hozzátette: a kormány nagyon sokat tett azért, hogy a nőknek ne kelljen feltétlenül választani a család és a karrier, munkába állás között.     

Több családpolitikai intézkedéssel javították a nők munkába állásának lehetőségeit, valamint igyekeztek segíteni azt is, hogy a vállalkozásokon keresztül is megkapják ezt a lehetőséget – mondta.     A nemzetgazdasági miniszter kitért arra, hogy a munkahelyvédelmi akció keretében az elmúlt év végére már 412 ezer nő után vettek igénybe járulékkedvezményt. A kedvezményezettek közül 40 ezer gyedről vagy gyesről visszatérő édesanya volt – tette hozzá. A gyed extra is sikeres intézkedés volt, segítségével 16 ezren tudtak visszatérni a munkába – jegyezte meg.Kiemelte: a munkában álló nők száma már harmadik hónapja meghaladja az 1,9 milliót, Magyarországon ilyen magas számot a rendszerváltoztatás óta nem mértek.     

Varga Mihály felidézte: javult a családok jövedelmi helyzete, a reálkeresetek 2010 és 2014 között átlagosan 10,7 százalékkal emelkedtek a családi kedvezmények figyelembevételével. Családpolitikai szempontból nagyon kedvezőnek tartotta a miniszter, hogy több gyermek nevelése esetén az átlagosnál magasabb volt a növekedés mértéke, például az egy gyermekes munkaváll

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik