Belföld

Szalay-Bobrovniczky Alexandra: ismerem Árpádot

Szalay-Bobrovniczky Alexandra (Szalay-Bobrovniczky Alexandra)
Szalay-Bobrovniczky Alexandra (Szalay-Bobrovniczky Alexandra)

Minden idők legfiatalabb főpolgármester-helyettese Habony Árpádhoz fűződő viszonyáról és a dubaji útjukról is mesélt az Indexnek adott interjújában, valamint kiderül az is, miért nem játszhattak szerepet a politikai kapcsolatai a kinevezésben.

„Ismerem Árpádot, mint férjemnek (Szalay-Bobrovniczky Kristófnak, a Századvég-csoport egyik vezetőjének) jó ismerősét.” – válaszolta az Indexnek a főpolgármester-helyettes a Habony Árpádhoz fűződő viszonyt firtató kérdésre, majd azt is hozzátette, hogy a magánéletből ismeri a miniszterelnök nem hivatalos titokzatos tanácsadóját.

Mindemellett azt is elmondta hogy otthon nem nagyon esik szó politikáról. „Persze, van olyan, hogy szóba kerül, akár családi ebéden, akár társaságban, de nekem ez sose okozott különösebb problémát. Én érdeklődve hallgatom, hogy Kristóffal mi történt aznap, vagy ha van valami nagyon érdekes az aznapi politikában, akkor szót ejtünk róla, de nem beszélünk többet a politikáról, mint egy átlagos családban.” – mondta.

 
Fotó: MTI 

A 2012-es abu-dzabi-sztoriról is mesélt, amikor még friss házasok voltak, és mint elmesélte, pusztán azért ment ki, hogy négy napot ráhúzva az útra legyen egy nászútjuk. „Számomra annak semmi munkavonatkozása nem volt, csak elmentem együtt Kristóffal, ők dolgoztak, én meg utána ottmaradtam vele még négy napot Dubajban és Abu-Dzabiban.” – mesélte.

Azt is elárulta, hogy férje, Kristóf már biztos, hogy utazott már Habonnyal: „az is lehet, hogy volt valami miniszterelnöki delegáció, amin ők együtt voltak, de nem nagyon tudok egyébként ilyesmiről.”

A motoros dzsekiben interjúzó városvezető tagadta, hogy a politikai kapcsolatai szerepet játszottak abban, hogy Tarlós István őt választotta: „Én biztos vagyok benne, hogy nem. Erre az az egyszerű válaszom, hogy én 2006 óta dolgozom a fővárosért, akkor vettem részt Tarlós István első kampányában, akkor még a férjemet nem is ismertem.” – derült ki az interjúból.

Emellett többek közt azt is megtudhatjuk, hogy milyen számokat ajánlott a margitszigeti szökőkút zenéit személyesen összeállító Tarlós Istvánnak, és hogy nagyon bírja a főpolgármester stílusát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik