Belföld

Így mondott nemet Simicska Orbánnak

Csintalan Sándor szerint az áprilisi győzelem után a milliárdos vállalkozó kétszer is visszautasította a miniszterelnököt, a visszavonulást is felajánlotta – derül ki a Magyar Narancs interjújából.

„Az a találkozó arról szólt, hogy a választási győzelem után a miniszterelnök tájékoztatta a Lajost, hogy mi lesz a jövő – mondta Csintalan Sándor, a Lánchíd Rádió műsorvezetője Magyar Narancsnak. A csütörtöki szám beharangozó cikkéből kiderül, hogy a médiabirodalmat felépítő Simicskának Orbán Viktor egy másik média jövőképét vázolta fel.

„Tehát, amit már korábban mondtam az Indexről, meg hogy a Lánchíd Rádió nem kell, és hogy lesz egy saját médium” – idézi Csintalan a kormányfőt. – „Lajos meg erre azt mondta, hogy nem. A miniszterelnök – akinek, ugye, nem nagyon szoktak nemet mondani – erre meg azt mondta, hogy jó, Lajos, ha te ebben nem akarsz részt venni, akkor majd megoldjuk máshogy.”

Az egykori szocialista politikusból jobboldali médiaszemélyiséggé váló Csintalan megemlíti, hogy ekkor ott egy politikai szövetség felmondása történt. Szerinte ezután jött elő az orosz vonal és Paks 2., amikor Simicska részéről elhangzott a második nem. Erről egyébként a médiavállalkozó már beszélt, amikor médiabirodalmának vezetői felmondtak.

Simicska történetét erősíti meg Csintalan is: „Ez sem pénzügyileg, sem politikailag hosszú távon nem lesz vállalható. Mert nem lehet látni, hogy ebből az elköteleződésből hogyan lehet majd kimászni, ez pedig Magyarország érdekeivel ellenkezik.”

Csintalan emellett azt is elárulta, hogy miután főnöke jelezte, hogy az új tervekben nem akar részt venni, felajánlotta az elvonulást is, de ezt a miniszterelnök végül nem fogadta el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik