Belföld

Szlovák cégen keresztül nyert közbeszerzésen Orbán veje

Az Együtt szerint egy olyan szlovákiai cég nyert egy tavalyi magyar közbeszerzésen, amelynek több áttételen keresztül Tiborcz István, Orbán Viktor veje is tulajdonosa.

Juhász Péter, a párt alelnöke azt mondta, 2014 novemberében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár informatikai fejlesztésre írt ki pályázatot, amelyet a szlovákiai Asseco Central Europe nyert 500 millió forintos ajánlattal. Ennek a cégnek a többségi tulajdonosa a magyar Asseco Hungary Zrt., amely viszont 49 százalékban a TSDM Holding tulajdonában van. A TSDM Holding egyik tulajdonosa Martonyi János volt külügyminiszter fia, Martonyi Zoltán, a másik pedig a Green Investment Kft. “amelyikkel a különböző közvilágítási tendereken indult Tiborcz István” – közölte.

Az Együtt alelnöke úgy fogalmazott: nemcsak az a felháborító, hogy a “miniszterelnök családjába tartozó személyek tonnaszám nyerik a közpénzt”, hanem az is, hogy Tiborcz István most egy szlovák cégen keresztül nyert, vagyis a győztes cég Szlovákiában fog adózni. Történik ez azután, hogy a Fidesz és Orbán Viktor “kikelt” a szlovákiai magyar cégalapításokkal szemben – mondta Juhász Péter.

Az Együtt hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, mert Keszthely önkormányzata szándéknyilatkozatban kötelezte magát a helyi kikötő eladására egy olyan cégnek, amely Tiborcz István érdekeltségébe tartozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik