Belföld

Játszótérgate Ferencvárosban

Játszótér (Játszótér)
Játszótér (Játszótér)
Csúnya szavak és liberalizmus miatt nem voltak hajlandóak elolvasni egy írást Ferencváros képviselői. Így aztán nem is történt semmi, a gyerekek továbbra is életveszélyben csúszdáznak és antiszemita kapuk között fociznak. Segítünk: megmutatjuk, elmagyarázzuk.

Csúnya szavak és minősíthetetlen liberalizmus miatt állt a bál a minap a ferencvárosi képviselőtestületben. Az egész ott kezdődött, hogy a 444.hu újságírója (fideszesül: “újságírója”) február 19-én publikált egy rövid írást, amelyben – a szarkazmus és az irónia tipikusan liberális kifejezőeszközeit használva – apaként panaszkodott a kerület játszótereinek állapotára.

Volt benne minden, akadálymentesítetlen átkelők, fedetlen akna, zsidózás a focipályán, ananászfejűzés, sőt még Kóka János is előkerült egy költői túlzás erejéig. Az önmagát tipikus ellenzéki “lazasággal” csak Ács Daninak nevező szerző írásának szerkezeti csúcspontja az utolsó mondat, amelyben előkerül a f*sz és a g*ci szó is, méghozzá nem a Simicska Lajos-i metaforikus értelemben, hanem egészen konkrétan, tehát mint pénisz és ejakulátum.

Az izgalmak akkor kezdődtek, amikor pár nappal később kinyomtatta és kiosztotta kollégáinak az írást Baranyi Krisztina, az Együtt képviselője. azzal, hogy az írás trágár, de jogos, bejárta ő is a játszótereket, orvosolni kellene a helyzetet, mielőtt jön a jó idő. A felszólalásból aztán az utóbbi évek alighanem legabszurdabb ülése kerekedett, amelyen Bácskai János polgármester, Kállay Gáborné alpolgármester és Görgényi Máté képviselő (mindhárman fideszesek) elhűlve kommentálták Baranyi provkációját.

Ilyen mondatok hangzottak el: „Azt gondolom, hogy véleményként, tényként állítani dolgokat az sosem sportszerű, és a stílus bemutatja, hogy az Ács Dani nevű szerző ennyire képes. (…) Javaslom Képviselő asszonynak, hogy az ilyen internetes oldalak olvasása helyett fordítson inkább nagyobb figyelmet a módosító javaslatok formai, és tartalmi követelményeinek a jobbítására.” „(…) egy mérhetetlenül gusztustalan, undorító anyagot kinyomtatott, és lerakott elénk, amit nem tudok felolvasni sem.” „Akinek ezek a négybetűs obszcén szavak ennyire tetszenek, hogy ezt a kirakatba is kiteszi… Ez nem az a klub, ahova ezzel a mentalitással be fogjuk engedni.” „Nem szeretnék ehhez a remekül sikerült színjátékhoz gratulálni Baranyi Krisztina képviselő asszonynak. (…) Az internet széles, és hatalmas mennyiségű információval ellátott grémium, ennél még van lejjebb is, tehát tud keresni magának ilyen típusú idézeteket, amennyiben erre szüksége van.”

Az ülés leirata kordokumentumnak is elmegy, csodálatosan illusztrálja ugyanis, milyen az, amikor a Nemzeti Együttműködés Rendszere nem hogy nem működik együtt, de el sem jut odáig, hogy a felvetett kérdésről beszéljen. A képviselők ugyanis annyira kiakadtak a csúnya szavakon, hogy aztán már mindenről volt szó, csak a játszóterekről nem. Amik – megnéztem! – maradtak is ugyanolyanok.

Szeretnék segíteni. Bejártam hát a kerület játszótereit – azokat is, amikről szó van – és összeírtam-fotóztam a javaslataimat, amelyeket alant csúnyaszó-mentesen, részletesen indokolva tárnék a testület elé. Tisztelt Baranyi Krisztina! Ha ez eljut Önhöz, kérem, tegyen még egy próbát, nyomtassa ki és ossza szét – hátha. Tisztelt fideszes képviselők! A szart kivéve, amely egy képen szerepel, ezért vagyok kénytelen használni, egy obszcén szó sincs ebben az írásban, használják tehát egészséggel!

Fedetlen akna és funkciótlan, rozsdás kosárpalánk a Nehru parknál. Az előbbi veszélyes, főleg egy totyogó kisgyerek számára, de el-, urambocsá beleeshet egy óvodás is, akire egy pillanatig nem figyel az óvónő. Mondom még egyszer: VE-SZÉ-LYES. Az utóbbi meg egyszerűen ronda és játszani sem lehet rajta.

Feliratok a focikapukon – a művész következetességét jelzi, hogy mindkettőn. A helyzet az, hogy Magyarországon demokrácia van, a nyílt antiszemitizmus pedig szankcionálható gyűlöletbeszédnek minősül. Szerencsére ez az eset könnyen orvosolható egy kis festékkel. Ha ez az érvelés túl elvont és homályos, felhívnám a figyelmüket a szar szó használatára, amely obszcén, tehát gyomlálandó.

Részletek a Haller utca melletti játszótérről, szintén a veszélyes-ciki tengelyről.

BKV-bodé a hinták árnyékában. Simán csúnya, nem sürgős! Meg aztán biztos nem is az önök dolga. Lehet, hogy ide sem kellett volna tennem. Elnézést.

A focipálya széle a Nehru parkban. Kicsit megnehezíti a játékot és közepesen csúnya, ezzel is ráérnek.

Törött ablak a Kinizsi utcai csúszdán. Gondoljanak bele: ha egy gyerek megsérül, mert mondjuk belekapaszkodik, vagy megpróbálja kidugni rajta a fejét, a szülők esetleg önöket is megtalálhatják és máris kész a baj. Ugye a tisztelt képviselőknek sem hiányzik a feljelentés, a per? Na ugye.

Spermát egyébként nem találtam. További sok sikert a munkájukhoz!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik