Belföld

A kormány Gyurcsányhoz hasonlítja Simicskát

giró-szász-andrás (ingyenes, )
giró-szász-andrás (ingyenes, )

Giró-Szász András megdöbbent a stíluson. Általában úgy látja, a sértettek bírálnak. A főkommunikátor beszélne a gondokról, ha lennének.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkárt megdöbbentette, hogy Simicska Lajos milyen csúnyán beszélt azon az ominózus napon. Először fel sem tudta fogni, hogy a magyar közbeszédben miként lehet ilyen szavakat használni. „Aztán rájöttem, hogy hallottam már ehhez hasonló szavakat, Gyurcsány Ferenctől, jó pár évvel ezelőtt” – tette hozzá az ATV vasárnap esti műsorában. Azt állította, a kormányt ez az ügy nem nagyon foglalkoztatja.

Giró-Szász az uniós biztos irodalmi munkásságának nevezte, hogy Navracsics Tibor néhány éve azt mondta, Simicska-kormány van. Szerinte minden politikus a saját mondataiért felel. Az államtitkár a Fideszből érkezett kritikákat egyszerűen a sértettséggel magyarázta. Szerinte azok bírálnak, akiknek a munkájára nem tartott igényt a kormány. Nem tud róla, hogy államtitkársága kezdeményezte az Emmi bizonyos szavakat eltiltó listáját (stadion, szegénység), de kezdeményezhette is  volna, mert egyetért vele.

„A magyar kormánynak ugyanis nem szegénységpolitikája van, hanem szegénység elleni politikája van. A magyar kormánynak nem drogpolitikája van, hanem drogellenes politikája van”.

Úgy gondolja, a problémákról beszélni kell, de az interjúból kiderült, túl sok problémát nem lát, netadóról például szó sem volt, a kormány azt vetette föl, hogy a telekommunikációs szektor adója igazságtalan, ha az interneten folytatott telefonálás nem tartozik alá. Szerinte az emberek csak azért tüntettek, mert bedőltek az ellenzék erős csúsztatásának.

A kormányzati főkommunikátor az útdíjjal kapcsolatban sem lát problémát. A kormány több mint 60 érintettel egyeztetett és a próbaüzem végén véglegesítette a rendszert. A média talált 4-5 olyan képviselőt és polgármestert, aki ellenérdekelt volt az útdíj bevezetésében, a többi 3200 településen nem találtak ilyet. „Arról nem tehetett a tárca, hogy amikor a polgármesterekkel egyeztetett, akkor a polgármesterek nem a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal álltak vitában, hanem egymással, mert éppen az a tizenvalahány önkormányzat, amely kárvallottja ennek, az nagyon nehezen tudott szembesülni azzal, hogy van másik háromezer, amelyik nem” – mondta az államtitkár.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik