Belföld

V. kerület: a felügyelőbizottsági tagok juttatásai évek óta változatlanok

A Belváros-Lipótváros szerint az önkormányzat cégek felügyelőbizottsági tagjai felelősségteljes munkát végeznek.

Az V. kerület sajtóosztálya vasárnapi közleményében arra reagált, hogy Juhász Péter, az Együtt alelnöke, kerületi képviselő azt mondta: az önkormányzat cégeinek felügyelőbizottságai “nettó fideszes kifizetőhelyként működnek”.

A politikus hangsúlyozta: az V. kerületben általánosságban lényegesen magasabb az önkormányzati vállalatok felügyelőbizottsági tagjainak és vezetőinek fizetése, mint bármelyik másik városrészben, vagy akár a fővárosi cégeknél.
Belváros-Lipótváros önkormányzata úgy reagált: Juhász Pétert azok zsebében turkál, akik valóban dolgoznak a kerületért, miközben ő megválasztása óta egyszer sem tett érdemi javaslatot, sőt le is mondott bizottsági tagságáról is.

A belvárosi önkormányzat munkájában Juhász Péter nem kíván részt venni, ennek ellenére képviselői mandátumát megtartotta és továbbra is felveszi azokat a juttatásokat, amik a képviselőket illetik – tették hozzá.

Az V. kerületi önkormányzat azt javasolja a képviselőnek, kérdezze meg inkább korábbi párttársát, Karácsony Gergelyt, hogy a zuglói képviselő-testületben milyen, nemrégiben az egekbe emelt béreket és juttatásokat kapnak a képviselők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik