Belföld

Riasztást adtak ki a széllökések miatt

A figyelmeztető előrejelzés szerint Dunántúl nyugati felén helyenként 70 km/h körüli lökések kísérik az északi szelet.

Szerdán Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést, mert a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat fegyelmeztető előrejelzéséből.

Szerdán országszerte jobbára borult idő várható, csupán eleinte északkeleten lehetnek átmeneti felszakadozások. Sokfelé várható több-kevesebb eső, a Bakonyban havas eső is előfordulhat. Elsősorban a déli megyékben néhol jelentős mennyiségű (10 mm-t meghaladó) csapadék is hullhat. A Dunántúlon erős, a Nyugat-Dunántúlon és a Balaton környékén viharos lesz az északi szél. Keleten is megélénkül, az Észak-Alföldön pedig meg is erősödik az északkeleti szél. A hőmérséklet kora délután a Dunántúlon 4 és 9, másutt 9 és 12 fok között valószínű, késő este 3 és 8 fok között alakul.

Csütörtökön túlnyomóan borult lesz az ég, csak késő délután nyugat felől kezd el szakadozni a felhőzet. Nyugaton elvétve, keleten azonban még többfelé várható eső. Az északi szél nyugatira, délnyugatira fordul, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, de bárhol kiszakadhat a felhőzet. Csak átmeneti időszakokra süthet ki a nap. Elszórtan – nagyobb eséllyel keleten – fordulhat elő eső, éjszaka a dunántúli hegyekben havazás. A déli, délnyugati szél estére északira, északnyugatira fordul, időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nyugaton -2 és +2, keleten 2 és 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik