Belföld

Tudatosan az újabb hitelválság ellen[x]

Budapest, 2015. február 24. – A BankRáció.hu, Magyarország egyik vezető, pénzügyi termékeket összehasonlító online felülete nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy felmérje az ország lakosságának pénzügyi intelligenciáját.

 

Ezért február közepén útjára indította a Pénzügyi Tudatosság Tesztet, amelynek keretei között mindenki megtudhatja, mennyire tájékozott a hétköznapi pénzügyek világában, és támpontokat kapnak a fejlesztendő területekre. Emellett a kitöltők értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak. A programhoz a tudatos pénzügyi döntések támogatója, a Cofidis Magyarországi Fióktelepe is csatlakozott.

A Cofidis támogatása
„A Cofidis igyekszik a piacon található legjobb személyi kölcsön konstrukciót megalkotni – ezért hangsúlyozzuk az ajánlatok összehasonlításának fontosságát.” – mondta Holló Bence, a Cofidis Magyarországi Fióktelepének ügyvezető igazgatója, miért is csatlakozott cégük a kampányhoz. „A Pénzügyi Tudatosság Teszt egy fontos lépés azon a hosszú úton, amelyet a válság hatására az egész pénzügyi világ megkezdett, és amelynek végén, reményeink szerint minden fogyasztó át fogja látni pénzügyeit, és ha hitelt vesz fel, első lépésként összehasonlítja saját bankja ajánlatát a többi piaci szereplőével” – tette hozzá az ügyvezető.

Tudatos döntések
A BankRáció fiatal közgazdászai mindennapi tevékenységük során számtalan olyan döntéssel találkoznak, ami előre nem látott, jelentős negatív hatással van a fogyasztók életére, pedig alaposabb utánajárással és tudatos pénzügyi gondolkodással megelőzhető lenne. A Pénzügyi Tudatosság Teszt célja nem csupán az, hogy az összeállított kérdéssor segítségével felmérje a kitöltők pénzügyi ismereteit, de az általánosan, akár országos szinten fejlesztendő területekre is rávilágít. A tanulásra nyitottak már közvetlenül a teszt kitöltése után hozzáláthatnak tudatos pénzügyi jövőjük építéséhez, hiszen személyre szabott javaslatokkal látja el őket a Bankráció.

Mindenre kitérnek
Egy háztartás költségvetésének megtervezése során előbb vagy utóbb mindenkivel szembejönnek olyan hétköznapinak mondható, de sok esetben komoly ismereteket igénylő témakörök, mint a személyi kölcsönök, folyószámlák, befektetések, megtakarítások vagy akár a jelzálog-hitelek. A Pénzügyi Tudatosság Teszt keretei között a résztvevők konkrét példákon keresztül mélyedhetnek el a témában. A kitöltők között ráadásul minden héten olyan értékes nyeremények találnak gazdára, mint egy iPad Mini 2, egy 100 000 forintos IKEA vásárlási utalvány vagy egy wellness hétvége két személyre.

További információk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik